Βράζει το ΚΙΝΑΛ μετά την τοποθέτηση Κεγκέρογλου για περιορισμούς στις εσωκομματικές

15 mins read
blank

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε πει ότι δεν δικαιολογείται να συνεδριάζει τόσο αραιά η Κ.Ο. του ΚIΝΑΛ που από τον Σεπτέμβριο σέρνεται στο θέμα αυτό. Φαίνεται όμως πως το ρεπορτάζ βοηθά ώστε να κινηθούν ξανά οι διαδικασίες…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Κ.Ο. θα συνεδριάσει αυτή την Παρασκευή. Πέρα από τα θέματα της επικαιρότητας, η συζήτηση για τις εσωκομματικές διαδικασίες είναι αναπόφευκτη μετά την δήλωση του γραμματέα της Κ.Ο. Βασίλη Κεγκέρογλου που τόνισε πως οι εκλογές για την ηγεσία, “δεν μπορεί να είναι χύμα”.Συγκεκριμένα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο webtv της ιστοσελίδας thecaller και στην Ευδοκία Λελεδάκη σημείωσε: «Θα είναι ανοιχτοί δηλαδή οι κατάλογοι. Δεν θα είναι όμως χύμα. Δηλαδή δεν θα μπορεί όποιος περνάει απ’έξω και είδε φως να μπει μέσα να ψηφίσει»Θα πρέπει να διευκρινιστεί τι ακριβώς εννοούσε καθώς οι κλειστές, αυστηρά μεταξύ κομματικών μελών διαδικασίες έχουν ξεπεραστεί και πρώτο από όλα τα κόμματα το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο που τις άνοιξε και σε φίλους της παράταξης.

Οποιαδήποτε υποχώρηση σε αυτό το θέμα θα είναι αιτία πολέμου και με τον Νίκο Ανδρουλάκη αλλά και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να συζητήσουν για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Θα ήταν άλλωστε κόντρα στην παρακαταθήκη της τελευταίας επιτυχημένης εκλογικής διαδικασίας του κόμματος που έφερε στις κάλπες 210.000 πολίτες.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο παρελθόν έχει ρίξει και μια ακόμα “βόμβα” που δεν είναι υπό συζήτηση για όσους διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος, δηλαδή το να πραγματοποιηθούν οι εσωκομματικές εκλογές το 2022. Σε περίπτωση που η πανδημία έχει υποχωρήσει μετά το καλοκαίρι και ο ρυθμός εμβολιασμού είναι τέτοιος που το επιτρέπει, κανείς εκ των υποψηφίων δεν θα δεχθεί καθυστέρηση των εκλογών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιβάλλον της Φώφης Γεννήματα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες υπάρχουν δύο “ομάδες”, εκείνοι που θεωρούν αδιανόητο να ανοίξει μια συζήτηση για τον περιορισμό όσων συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές και εκείνοι που είναι επιφυλακτικοί για το “σώμα” που θα ορίσει τις εξελίξεις και βλέπουν θετικά την πρόταση Κεγκέρογλου για φιλτράρισμα.

Σε κάθε περίπτωση αυτά τα θέματα θα πρέπει να ξεκαθαριστούν γιατί πάνω στο καζάνι που βράζει βρίσκονται τα θέματα της πανδημίας σαν καπάκι που “κλείνει” τις συγκρούσεις αλλά μόλις εκείνη υποχωρήσει, θα σκάσει…

Facebook Comments