Χρυσοχοΐδης: «Με απογοήτευσε το ΚΚΕ – Πρόστιμα στους προσαχθέντες και έρευνα για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα»

13 mins read
blank

Για όσα διαδραματίστηκαν σήμερα στο Κέντρο της Αθήνας ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου και εν μέσω πανδημίας μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Νιώθω μεγάλη απογοήτευση, τιμώ το ΚΚΕ. Είναι πολύ απογοητευτικά αυτά τα πράγματα. Την ώρα που έχουμε 95% καλυμμένες ΜΕΘ, μια πολιτική παράταξη πραγματοποιεί συγκέντρωση με 1.500 άτομα; Δεν υπάρχουν αυτά τα άτομα. Με δική μου εντολή ο αξιωματικός που ήταν παρών, ζητούσε από την ηγεσία της συγκέντρωσης, να αποχωρήσουν. Και αυτό δεν συνέβη. Μη μου πείτε ότι συγκεντρώθηκαν στην Πανεπιστημίου για να αποχωρήσουν τελείως. Δεν υπήρχε άλλη επιλογή από το να διαλύσουμε τη συγκέντρωση. Φανταστείτε με αυτή την υγειονομική κρίση να βαδίζουν 1.500 άτομα στο κέντρο της Αθήνας», είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την πορεία του ΚΚΕ είπε ακόμα:

-Με δική μου ευθύνη έγινε αυτή η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα.
-Ήταν πολιτική εκδήλωση κ είχαμε υποχρέωση να δείξουμε ανοχή.

Για τους προσαχθέντες είπε πως θα τους επιβληθούν τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων covid.

Για τις σκηνές βίας και τις καταγγελίες για υπέρβαση καθήκοντος αστυνομικών από βουλευτές και πολίτες, ο κ. υπουργός είπε πως θα διερευνηθούν όλα, όμως όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να τα βλέπουμε όλα μονομερώς και να βάζουμε απέναντι την αστυνομία και τον αστυνομικό.

Σε ότι αφορά στην πρωινή σχετική διαφοροποίηση της στάσης της ΕΛΑΣ απ’ ότι το απόγευμα, είπε ότι με προσωπική του ευθύνη και παρότι παραβιάστηκε από τα κόμματα η διαταγή απαγόρευσης, υπήρξε ανοχή στις πολιτικές εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου. Πρόσθεσε δε, ότι οι επικεφαλής της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στα Προπύλαια δεν άφησαν άλλη επιλογή στον ίδιο και την κυβέρνηση, όταν αρνήθηκαν να διαλυθούν παρότι υπήρξαν πάνω από 10 εκκλήσεις του αστυνομικού διαπραγματευτή.

Τέλος, διευκρίνισε ότι δεν θα γίνουν πορείες φέτος για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

Facebook Comments