Χαρίτσης: Είμαστε έτοιμοι ακόμη και για τετραπλές εκλογές το Μάιο

9 mins read
blank

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Open δήλωσε ότι το υπουργείο Εσωτερικών είναι καθόλα έτοιμο για τη διεξαγωγή ταυτόχρονων εκλογικών αναμετρήσεων, ακόμη και αν συμπέσουν και οι εθνικές εκλογές την ίδια περίοδο. Δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι είναι πολιτική απόφαση για την οποία δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη.

Απάντησε ως προς το τεχνικό κομμάτι και σχετικά σχόλια της αντιπολίτευσης ότι «ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει ότι οι ελληνικές εκλογές διεξάγονται με απόλυτα διαφανείς όρους». «Η συνεργασία με τη Singular είναι υποδειγματική και έχω και θα έχω μια συνάντηση με τα στελέχη της τις επόμενες ημέρες», σημείωσε.
Όσον αφορά τους ετεροδημότες, διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει τεχνική και θεσμική λύση για να μπορέσουν να ψηφίσουν σε όλες τις κάλπες.
Απέρριψε το σενάριο της λίστας στις ευρωεκλογές και είπε ότι η θεσμική διαδικασία προβλέπει την εκλογή με σταυρό και αυτό θα εφαρμοσθεί.
Για το δικαίωμα ψήφου των μεταναστών σχολίασε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λογίζεται ως κανονικό ευρωπαϊκό κράτος που να παρέχει δικαιώματα».
Για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων είπε ότι αναμένεται το πόρισμα της επιτροπής που θα έρθει στην Βουλή και αν το επιτρέψει ο πολιτικός χρόνος, θα υπάρξει σχετική ρύθμιση.
Ο υπουργός αναφερόμενος στα επικίνδυνα κτήρια της Αθήνας διευκρίνισε ότι το ΥΠΕΣ δεν μπορεί να παρέμβει σε ιδιωτικές κατοικίες αλλά με το πρόγραμμα Φιλόδημος δίνονται «παράθυρα» και χρηματοδοτήσεις «επανάχρησης» τέτοιων κτιρίων.

Facebook Comments