Βαριά ατμόσφαιρα στο Μαξίμου – Μετά τη Λοΐζου, τα γκάλοπ και την τρόικα… έσκασε και η «βόμβα» Πετσίτη

14 mins read
blank

Μία από τις χειρότερες περιόδους διανύει η κυβέρνηση με τα “σύννεφα” να συγκεντρώνονται απειλητικά πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά βαριά στο πρωθυπουργικό επιτελείο όπου τα αρνητικά γεγονότα έχουν πάρει τη μορφή ντόμινο. Το πρώτο χτύπημα ήταν η επιλογή της Μυρσίνης Λοίζου που εξελίχθηκε σε φιάσκο με αποτέλεσμα να παραιτηθεί από τη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το πολιτικό “τραύμα”. Κορυφαία στελέχη καλούνται μέχρι σήμερα να τοποθετηθούν για τα κριτήρια επιλογής της κυρίας Λοίζου και δεν μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα ούτε μέσα από τις υποσχέσεις για παροχές.

Είναι κοινό μυστικό στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι η υπόθεση Λοίζου είχε σοβαρό αντίκτυπο στο ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγράφηκε από τις δημοσκοπήσεις, κρυφές και φανερές που ακολούθησαν, με τη διαφορά να παραμένει σε υψηλά ποσοστά υπέρ της ΝΔ παρά τις επικοινωνιακές προσπάθειες της κυβέρνησης. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά δύο μήνες πριν από τις ευρωεκλογές προκαλώντας πανικό στα κυβερνητικά στελέχη και στην Κουμουνδούρου. Στο κλίμα αυτό, προστέθηκε το “μπλόκο” της τρόικας στο νόμο Κατσέλη για να πάρει τη σκυτάλη η υπόθεση-Πετσίτη.

Το Μέγαρο Μαξίμου μετά από την αρχική αφωνία, εξέδωσε μια ανακοίνωση χωρίς να απαντήσει επί της ουσίας σε κανένα ερώτημα που προέκυψε από τις νέες αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος, του Βήματος και του ΕλεύθερουΤύπου για αδικαιολόγητα ποσά που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του  Μανώλη Πετσίτη, στενού συνεργάτη του Νίκου Παππά, με αποστολέα τον Αρτέμη Αρτεμίου που δραστηριοποιείται στην Κύπρο και θεωρείται γκουρού των offshore εταιρειών.

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει και για την αποκάλυψη  ότι εκδιώχθηκε από τη θέση του το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που διερευνούσε το σκάνδαλο ΔΕΠΑ – Λαυρεντιάδη και εντόπισε μεταξύ άλλων τα παράνομα χρήματα στους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει βρεθεί σε νέο αδιέξοδο και η στρατηγική των επικοινωνιακών τεχνασμάτων δεν αρκεί για να αλλάξει το πρωθυπουργικό επιτελείο την πολιτική ατζέντα.

Facebook Comments