Τσιόδρας: «Δεν είναι μάχη που κερδίζεται εύκολα» – 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά

8 mins read
blank

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας με τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι τα κρούσματα ανέρχονται στα 684.000, ενώ 32.000 είναι οι θάνατοι.

Σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 95 νέα κρούσματα της νόσου, με το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας να ανέρχεται πλέον στα 1.156. Έξι ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38.

Σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πατρών νοσηλεύονται 69 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Το 5% των κρουσμάτων θα χρειαστούν νοσηλεία. Στη διασωλήνωση φτάνουν στη χώρα μας οι ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας 67 ετών, ενώ το 7% έχει υποκείμενα νοσήματα.

Ο μέσος χρόνος νοσηλείας στη ΜΕΘ αρκετά παρατεταμένος. Δεν είναι μια μάχη που εύκολα κερδίζεται. Στο 47% η θνητότητα στις ΜΕΘ από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα στοιχεία μελετών.

Η καμπύλη στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό εξάπλωσης απ’ ό,τι άλλες χώρες. Ο κόσμος όμως αλλάζει, οι χώρες ζητούν βοήθεια. Ο αγώνας είναι πανανθρώπινος.

«Έχουμε συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά όλα εξαρτώνται από την συμμόρφωση στα μέτρα», συμπλήρωσε ο κ. Τσιόδρας.

Facebook Comments