Το Μαξίμου ψάχνει «σωσίβιο» για Πετσίτη και γκάλοπ με παροχές και… Novartis

8 mins read
blank

Ενώ ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης εξαντλείται ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου, το Μαξίμου αδυνατεί να επιβάλει την ατζέντα του υπό τη δίνη της υπόθεσης Πετσίτη.

Το ήδη δυσμενές κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ επιδεινώνεται από τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη διαφορά της ΝΔ να παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρά την παροχολογία των πρώτων μηνών του έτους. Οι αποκαλύψεις για το ρόλο του Μανώλη Πετσίτη στενού συνεργάτη του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παπά και προσώπου που είχε πρόσβαση στο Μαξίμου είναι καταιγιστικές και υποχρεώνουν την κυβέρνησης σε διαρκή άμυνα.

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών από τα τελευταία δημοσιεύματα οι υπουργοί κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τον Πετσίτη ενώ ο κ. Παπάς χθες τον έχρισε ιδιώτη δηλώνοντας ότι η συνεργασία τους είχε λήξει από τις αρχές του 2016. Βέβαια, δημιουργείται εύλογα το ερώτημα τι είδους συνεργασία είχε έως τα τέλη του 2015 κάτι που γεννά ερωτήματα.

Υπό το πρίσμα αυτό, το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου εισηγείται στον Αλέξη Τσίπρα επιθετική γραμμή με άξονα νέο γύρο παροχολογίας και σκανδαλολογίας. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται ύστερα από πολλές μεταθέσεις, ανακοινώσεις για την υπόθεση Novartis ενώ η κυβέρνηση θα κλείσει το μάτι για κοινωνικό μέρισμα το φθινόπωρο με βασικό πλέον σενάριο την εξάντληση της θητείας.

Facebook Comments