Το Μαξίμου «αποκηρύσσει» Πετσίτη για να… σωθεί από τη φουρτούνα

14 mins read
blank

Σε αμηχανία βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση Πετσίτη που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων . Το πρωθυπουργικό επιτελείο επιχειρεί να… διαγράψει από το παρελθόν του τον Μ. Πετσίτη και να πείσει ότι δεν έχει καμία σχέση μαζί του αν και στο παρασκήνιο, πολλά στελέχη ομολογούν ότι ο κλοιός σφίγγει.

Ενδεικτική του κλίματος και της στάσης που αποφάσισε να κρατήσει το πρωθυπουργικό επιτελείο ήταν η δήλωση του  κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου : «Ο κ. Πετσίτης έκανε τις δικές του επιλογές και τράβηξε το δικό του δρόμο. Από ένα σημείο και μετά υπάρχει ατομική ευθύνη και όλα θα ελεγχθούν από την ελληνική δικαιοσύνη. Σχετίστηκε με επιχειρήσεις με τις οποίες η κυβέρνηση συγκρούστηκε ανοιχτά υπερασπιζόμενη το δημόσιο συμφέρον» ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο News 24/7 .

Πολλά κυβερνητικά όμως παραδέχονται σε κατ΄ιδίαν συνομιλίες ότι ο κλοιός σφίγγει ενώ υπάρχουν φόβοι και προβληματισμός για νέες ακόμη αποκαλύψεις. Στο κλίμα αυτό, η απόφαση της  ΝΔ να ζητήσει ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, της επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες Άννας Ζαΐρη, προκάλεσε την επίσημη αντίδραση της Αρχής.

Πέραν της προσπάθειας να υποστηριχθεί ότι «οι αποκαλύψεις εμποδίζουν την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη» η ανακοίνωση εμμέσως επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η έρευνα έχει οδηγήσει σε ποσά που βρίσκονται σε λογαριασμούς του κ. Πετσίτη, τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.

Η Πειραιώς από την πλευρά της είναι αποφασισμένη να μην αφήσει την υπόθεση να “χαθεί” από το προσκήνιο. Με ανακοίνωσή της ζήτησε από την κ. Ζαΐρη να  καταθέσει όλα όσα γνωρίζει για τα σκάνδαλα που αφορούν το τρίγωνο Πετσίτη- Λαυρεντιάδη- Αρτεμίου καθώς και να απαντήσει για ποιο λόγο αποπέμφθηκε το διευθυντικό στέλεχος της Αρχής της που τα διερευνούσε.  Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία έθεσε προς τους κ. Τσίπρα και Παππά μέσω της Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Σοφίας Ζαχαράκη, τρία ερωτήματα ζητώντας συγκεκριμένες απαντήσεις που μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε λάβει…

 

 

Facebook Comments