Το τέλος του «ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ με Novartis και Παππά – Στελέχη του ζήτησαν να παραιτηθεί

16 mins read
blank

Μπορεί στο Πολιτικό Συμβούλιο να συμπέραναν χθες μεταξύ τους στον ΣΥΡΙΖΑ ότι «το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς υπάρχει και αναδεικνύεται στην πράξη», η πραγματικότητα όμως τους έχει ήδη διαψεύσει ορμητικά τρεις φορές μέσα σε λίγες μέρες.

Η αρχή έγινε με την Παπαδημούπολη. Ευρωβουλευτής του κόμματος του ηθικού πλεονεκτήματος αγοράζει διαμερίσματα με το κιλό και βρίσκει τον τρόπο να μισθώνει τα 15 από αυτά σε ΜΚΟ για μετανάστες, με ζηλευτό τίμημα. Στον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν ότι ήταν λάθος αλλά διαθέτουν ακόμα το ηθικό πλεονέκτημα. Ίσως είχαν δίκιο, αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στον ορυμαγδό που θα ακολουθούσε…

Λίγο μετά αποκαλύπτεται το ηχητικό με τον Νίκο Παππά και τον Σάμπυ Μιωνή να συνομιλούν επί 48 λεπτά, με τον τότε υπουργό να παραδέχεται ότι υπάρχει παραμάγαζο Παπαγγελόπουλο με ομάδα που βγάζει «λεφτά, πολλά λεφτά», που δεν κάμπτει όμως την ατζέντα του βασικού μαγαζιού, δηλαδή της κυβέρνησης. Παράλληλα αναφέρει ότι θα παρέμβει στην τύπισσα- εισαγγελέα Τουλουπάκη για να πάψει η δικαστική ενόχληση Μιωνή. Με επικοινωνιακή πανωλεθρία, στο μπαράζ συνεντεύξεων που έδωσε ο Νίκος Παππάς για να στηρίξει τις θέσεις του καταφέρνει τα εξής: α. Να μην γίνουν πιστευτές οι δικαιολογίες και β. Να πέσει σε αντιφάσεις.
Και χθες αργά το βράδυ έρχεται η απόφαση- κόλαφος από τις ΗΠΑ που γκρεμίζει την ρητορική εξαετίας του ΣΥΡΙΖΑ για πολιτικούς που τα παίρνουν από την Novartis. Η σκευωρία κατέρρευσε.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έξω από το Μέγαρο Μαξίμου είχε πει ότι η Novartis αποτελεί «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους», όμως τα όσα έγιναν γνωστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες καταρρίπτουν και τον ισχυρισμό και το συνολικό οικοδόμημα του ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Η υπόθεση Novartis και το πρόστιμο αφορά παράνομες προωθητικές ενέργειες σε ιδιώτες παρόχους, κλινικές και νοσοκομεία, δεύτερον, δεν προκύπτει τίποτα για οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με πολιτικά πρόσωπα και βέβαια δεν γίνεται καμία αναφορά σε αυτά στην 15σελιδη ανακοίνωση.

Ζήτησαν παραίτηση Παππά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dp, στο χθεσινό πολιτικό συμβούλιο υπήρξαν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν την άποψη ότι ο Παππάς έπρεπε να παραιτηθεί και μάλιστα αυτά τα στελέχη είναι βουλευτές. Επίσης, Τσακαλώτος και Φίλης δήλωσαν ότι δεν καλύπτονται από τις εξηγήσεις που δόθηκαν και ζήτησαν περαιτέρω εξηγήσεις.

Facebook Comments