Νεύρα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ηλιόπουλοι χάνονται δημοσκοπικά, Τσιρώνηδες αρμενίζουν

16 mins read
blank

Τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε έναν υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος από το να έρχεται 5οςμε  μόλις 6% στις δημοσκοπήσεις; Τίποτα θα έλεγε κάποιος χωρίς φαντασία. Όμως όσων η φαντασία οργιάζει θα έλεγαν να ψαλιδιστεί και άλλο το ποσοστό μέσω της διάσπασης δυνάμεων. Οι δεύτεροι θα κέρδιζαν αν έβαζαν ένα στοίχημα για αυτό που συμβαίνει στον εκλεκτό του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, Νάσο Ηλιόπουλο.
Δεν φτάνει που η αναγνωρισιμότητα του είναι χαμηλή, δεν φτάνει που ο σκληρά κομματικός του λόγος ο οποίος έχει πλεόνασμα α΄πληθυντικού (εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ) του ψαλιδίζει τις πιθανότητες να λάβει ψήφους από άλλες δεξαμενές, έχει και αντίπαλο σε αυτή την εκλογική μάχη, που προέρχεται από τα σωθικά της κυβέρνησης που συμμετέχει και ο ίδιος.
Πρόκειται για τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτή, Γιάννη Τσιρώνη που συμμετέχει στην κυβέρνηση με τους Οικολόγους Πράσινους, τους οποίους θα εκπροσωπήσει σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στον δήμο της Αθήνας.
Μάλιστα μεταξύ των πολιτών και των φορέων που έδωσαν το παρών στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ήταν και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Δημαράς που εκπροσωπεί τους Οικολόγους Πράσινους στο κυβερνητικό σχήμα.
Τι και αν ο Γιάννης Τσιρώνης εδώ και αρκετούς μήνες είχε εκφραστεί θετικά υπέρ ενός ξεχωριστού ψηφοδελτίου, των Οικολόγων Πράσινων στον Δήμο της Αθήνας, τι και αν ο ίδιος μιλούσε εδώ και πολύ καιρό για την απουσία του οικολογικού στίγματος από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων, στον ΣΥΡΙΖΑ είναι έξαλλοι μαζί του.  Ο εκνευρισμός είναι έκδηλος από αρκετά στελέχη και στην Κουμουνδούρου επικρατεί αναβρασμός γιατί είχε εκφραστεί αλλά πριν την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ηλιόπουλου. Όπως υποστηρίζουν μετά από αυτήν δεν είχε επαναφέρει το ζήτημα, με συνέπεια να ξαφνιαστούν δυσάρεστα.
Ήδη οι «κακές γλώσσες» άρχισαν να λένε ότι το κάνο για να διεκδικήσει μια ευνοϊκή θέση στα ψηφοδέλτια, ενώ άλλοι στον ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι αυτό θα έχει ως συνέπεια ακόμα και να κοπεί από αυτά.
«Οι οικολογικές λύσεις είναι ρεαλιστικές και μπορούν άμεσα να αλλάξουν την πόλη», είπε ο Γιάννης Τσιρώνης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης στην οποία εκλέχθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου των Οικολόγων.
Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορούν να αλλάξουν άμεσα το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ, που μοιάζει με καζάνι που βράζει, εξαιτίας της επιλογής του.
Θα πείτε, εδώ Ηλιόπουλοι χάνονται δημοσκοπικά, Τσιρώνηδες αρμενίζουν…

Facebook Comments