Στο τραπέζι η γενική απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού

9 mins read
blank

Λίγες ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επιβολής γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, σύμφωνα με πληροφορίες του Dailypost.gr.

Το ύστατο αυτό μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται ήδη στην Ιταλία και στην Ισπανία, αφότου η διασπορά του κορωνοϊού ξέφυγε από κάθε έλεγχο, έχει στόχο να προλάβει ανάλογη κατάσταση και στη χώρα μας. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να περιορίσει τις μετακινήσεις με την καμπάνια «μένουμε σπίτι» ήταν ένα πρώτο βήμα, το οποίο όμως δεν κρίνεται πλέον αρκετό.

Πέρα από το γεγονός ότι πολλοί αδιαφόρησαν για την προτροπή να μείνουν στο σπίτι, υπάρχουν και αρκετοί- κυρίως νέοι σε ηλικία – οι οποίοι αξιοποιώντας την εξ αποστάσεως δυνατότητα εργασίας ή ακόμη και την αποχή από επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές, όχι μόνο δεν «μένουν σπίτι» αλλά μετακινούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας (κυρίως στον τόπο καταγωγής τους).

Η μέσω αυτών των μετακινήσεων πιθανή διασπορά του κορωνοϊού προκαλεί τεράστια ανησυχία στους ειδικούς και αποτελεί βασικό επιχείρημα αυτών που εισηγούνται τη γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας. Το ζήτημα θα τεθεί στην τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη – Τσίπρα σήμερα το απόγευμα και συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες άμεσης εφαρμογής, ώστε να προλάβουμε φαινόμενα Ιταλίας και Ισπανίας.

Facebook Comments