Πρόστιμα ως €20.000 αν δεν τηρηθούν τα μέτρα στις παραλίες

8 mins read
blank

Βαριά πρόστιμα περιμένουν όσους δεν τηρήσουν τους κανόνες στις παραλίες εν μέσω πανδημίας.

Η λειτουργία των οργανωμένων παραλίων, όπως σημείωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, θα γίνει υπό συγεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, σαράντα άτομα ανά στρέμμα και είναι απαραίτητη η καταγραφή τους. Οι ομπρέλες μεταξύ τους πρέπει να απέχουν 4 μέτρα, ενώ κάθε ομπρέλα θα έχει δύο ξαπλώστρες, με εξαίρεση τις οικογένειες με ανήλικα τέκνα.

Τα αναψυκτήρια που λειτουργούν στις παραλίες, θα μπορούν να δίνουν μόνο take away και συσκευασμένο φαγητό χωρίς επιτόπια παρασκευή του ενώ απαγορεύεται η πώληση αλκοόλ. Απαγορεύεται το delivery φαγητού ή ποτών ενώ ο κ. Χαρδαλιάς έκανε σύσταση για χρήση μάσκας των εργαζομένων.

Το προσωπικό υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες μετά από κάθε χρήση αλλά και τις εγκαταστάσεις υγιενής. Απαγορεύεται, επίσης, η άθληση με σωματική επαφή.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι τα πρόστιμα για τυχόν παραβάσεις των παραπάνω κανόνων θα είναι βαριά, θα κυμαίνονται από 5.000 -20.000 ευρώ και η επιχείρηση θα κινδυνεύει με αναστολή λειτουργίας για 30 ημέρες στην πρώτη παράβαση.

Σε δεύτερη παράβαση προβλέπονται τριπλάσια πρόστιμα και αναστολή για 90 ημέρες.

«Εάν κάποιοι δεν είναι έτοιμοι ας μη βιαστούν και ας μην ρισκάρουν», υπογράμμισε.

Facebook Comments