Πετσίτης στο Μαξίμου, στη ΔΕΠΑ, στην Κύπρο και… στη FIFA!

30 mins read
blank

Βαριά εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση από τις συνεχείς αποκαλύψεις για τον “Μανόλο του Παππά”. Το Μαξίμου παρακολουθεί με αμηχανία, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει σαφείς απαντήσεις στα μεγάλα ερωτήματα που δημιουργούνται καθημερινά για τις οικονομικές συναλλαγές του Μανόλη Πετσίτη, τις σχέσεις του με τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου  αλλά και την εμπλοκή του σε καταγγελίες για μυστικούς λογαριασμούς προς τη… FIFA.

Η υπόθεση μονοπωλεί τις συζητήσεις των κυβερνητικών στελεχών ενώ παραμένει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Η “γραμμή” του Μαξίμου προς τα στελέχη της κυβέρνησης και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι να επιχειρήσουν να πείσουν πως οι σχέσεις με τον Πετσίτη είχαν διακοπεί εδώ και χρόνια.

«Είχα ζητήσει και παλιότερα να δοθούν εξηγήσεις. Νομίζω ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις από εκείνους που μέχρι τώρα τον είχαν στενό φίλο» δήλωσε χαρακτηριστικά θες στον ρ/σ Θέμα 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος. Μόλις δε του επισημάνθηκε ότι με αυτό που είπε «φωτογράφισε» τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, ο κ. Παπαδόπουλος, ενώ είχε ήδη στείλει το μήνυμα, έριξε τους τόνους, λέγοντας: «Ο Νίκος ο Παππάς, έχει δηλώσει ότι αυτή η σχέση» (σ.σ. δηλαδή η σχέση Παππά – Πετσίτη) «έχει διαταραχθεί εδώ και χρόνια. Τώρα αν εκμεταλλεύθηκε αυτός τις σχέσεις που είχε δομήσει σε μικρό χρονικό διάστημα τις σχέσεις που είχε στο κυβερνητικό περιβάλλον, είναι προς διερεύνηση»..

Στο Μαξίμου επικρατεί αμηχανία για το χειρισμό του θέματος .

Σύμφωνα με έγγραφο – ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το newsbomb, η κυπριακή Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει ήδη προχωρήσει στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Μανώλη Πετσίτη, βάζοντας στο στόχαστρο ύποπτες συναλλαγές του στενού φίλου του Νίκου Παππά. Ειδικότερα, μια από τις περιπτώσεις που ερευνά η Μονάδα Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) Κύπρου είναι η μεταφορά 900.000 ευρώ από την ELFE συμφερόντων Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στην off shore εταιρεία Elazzoulian Limited, με έδρα τις βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία σύμφωνα με διαρροή των Panama Papers, είχε ως διαχειριστή την εταιρεία των Αρτεμίου – Πιερή και ως πραγματικό ιδιοκτήτη τον Σωτηράκη Παναγιώτου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι κυπριακές αρχές έχουν εντοπίσει εμβάσματα της εταιρείας των Αρτεμίου-Πιερή, APLaw Services Limited, τα οποία συσχετίζουν με τις δραστηριότητες της Maze Media, η οποία πλέον έχει μπει σε εκκαθάριση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του protagon.gr, ο Αρτέμης Αρτεμίου «είναι ο άνθρωπος που μπορεί να συμπληρώσει τα κομμάτια του παζλ που λείπουν ώστε να χαρτογραφηθούν οι πλήρεις διαδρομές του χρήματος, από τις off shore και τους εντολείς των εμβασμάτων έως τους τελικούς αποδέκτες». Η ίδια ιστοσελίδα είχε αποκαλύψει πως ο Κύπριος δικηγόρος συνδεόταν με off shore που κατείχε τραπεζικό λογαριασμό σε κυπριακή τράπεζα, η οποία είχε ως μοναδική δραστηριότητα την παροχή συμβουλών για προϊόντα λιπασμάτων, «κάτι που ενδεχομένως να τη συνδέει με την ELFE».

Επιπλέον, ο πρώην συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, Μανόλης Πετσίτης φαίνεται ότι εκτός όλων των άλλων έχει εμπλακεί και στο περίφημο σκάνδαλο Βάλκε, με τις «μίζες» της FIFA που ξέσπασε το 2017. Όπως αποκάλυψε χθες το diki.blogspot.com ο έκπτωτος γενικός γραμματέας της FIFA Ζερόμ Βάλκε έλαβε το 2015 τραπεζικό έμβασμα 500.000 ευρώ από εταιρεία τηλεοπτικών δικαιωμάτων και αθλητικού μάρκετινγκ που εδρεύει στην Κύπρο και η οποία τα έτη 2016 και 2017 έδωσε φορολογημένη αμοιβή 60.250 ευρώ για τις υπηρεσίες του (;) στον Μανόλη Πετσίτη. Μετά από έρευνα της ελβετικής Δικαιοσύνης βρέθηκε το αναιτιολόγητο έμβασμα Βάλκε και η αμοιβή Πετσίτη που δεν διευκρινίζεται για ποιο λόγο την πήρε.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με το υπ’ αριθμ. 4926/2018 βούλευμα του, διέταξε την άρση απορρήτου για το σχετικό υλικό και ήδη η νέα ανακρίτρια διεθνών δικαστικών συνδρομών Ερωφίλη Σταθοπούλου έλαβε τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών. Μάλιστα τα ευρήματα βρίσκονται ήδη στα χέρια της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.
Το σκάνδαλο Βάλκε, που προκάλεσε σαρωτικές αλλαγές στη FIFA, αφορούσε «μίζες» για την απευθείας παραχώρηση από τη FIFA των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τεσσάρων Παγκόσμιων Κυπέλλων. Η αποκάλυψη του σκανδάλου έγινε το 2015 μετά από έφοδο του FBI στην έδρα της CONCACAF στο Μαϊάμι και ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Ιντερπόλ, συλλαμβάνει επτά υψηλόβαθμους παράγοντες της FIFA στη Ζυρίχη. Ακολούθησαν και άλλοι έλεγχοι στις ομοσπονδίες για το συγκεκριμένα θέμα και στην Ελλάδα έγινε έφοδος του ΣΔΟΕ στην ΕΠΟ στις 13 Οκτωβρίου του 2017.

Facebook Comments