"Παγωνιά" για Τσίπρα στη Βόρεια Ελλάδα

11 mins read
blank

Βαρύ είναι το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα για τον Αλέξη Τσίπρα. Το διαπίστωσε ο ίδιος στη σύσκεψη με επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη αλλά και στην “υποδοχή” με αποδοκιμασίες και συνθήματα που του επιφύλαξαν συγκεντρωμένοι έξω από το Βελλίδειο, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – στην εκδήλωση παρουσίασης του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία, Χρήστου Γιαννούλη.
Πολίτες με σημαίες ελληνικές και με τον Ήλιο της Βεργίνας φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία και κατά του πρωθυπουργού, ενώ αποδοκίμασαν και τους προσερχόμενους στο συνεδριακό κέντρο.
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνώριζαν από τις “κρυφές” δημοσκοπήσεις ότι το ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε καθίζηση στη Βόρεια Ελλάδα αλλά “πάγωσαν” βουλευτές και στελέχη όταν είδαν τη δημοσκόπηση της Alco στο Open TV και άκουσαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο Κώστα Παναγόπουλο ότι η ψαλίδα στη Β. Ελλάδα βρίσκεται στις 11 μονάδες.
Ο πρωθυπουργός αποχώρησε προβληματισμένος από τη Θεσσαλονίκη αντίθετα όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης που “ανέβηκε” μια μέρα δήλωσε αποφασισμένος σε σύσκεψη που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιμελητηρίων της Μακεδονίας και παραγωγικών φορέων να αγωνιστεί για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέοειες της συμφωνίας των Πρεσπών: «Βρίσκομαι ξανά στη Θεσσαλονίκη, ανάμεσά σας, για να δηλώσω την απόφασή μου να σταθώ δίπλα σας απέναντι στα τετελεσμένα της Συμφωνίας των Πρεσπών» είπε και συνέχισε: «Δυστυχώς, τώρα, όλοι οι Έλληνες πια, διαπιστώνουν κάτι που είχα πει εδώ και καιρό. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει, αλλά δυστυχώς τα προβλήματα, τα οποία προκάλεσε, μένουν όρθια στο δρόμο της χώρας προς το αύριο» ήταν το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη.

Facebook Comments