Ομολογία της επικείμενης ήττας από ΣΥΡΙΖΑ: Διπλή αναδίπλωση στο άρθρο 32 για εκλογή του ΠτΔ

15 mins read
blank

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 32 και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας μετά την ντρίπλα της Νέας Δημοκρατίας που αποφάσισε να ψηφίσει υπέρ της αναθεώρησης αυτού του άρθρου.
Αυτό προκύπτει μετά από συνομιλία του Γ. Κατρούγκαλου με δημοσιογράφους (συνομιλία την οποία αργότερα ο κ. Κατρούγκαλος αποκαλεί fake news) στην οποία αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει εντολή σε κάποιους βουλευτές του να μη ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου 32 ούτως ώστε αυτό να μη συγκεντρώσει 180 ψήφους στην παρούσα Βουλή.
Σημειώνεται ότι όποια άρθρα κριθούν αναθεωρητέα από την παρούσα Βουλή με πλειοψηφία 180 βουλευτών και άνω αναθεωρούνται από την επόμενη Βουλή με πλειοψηφία 151 βουλευτών.
Αντίθετα, όποια άρθρα κριθούν τώρα αναθεωρητέα με πλειοψηφία μικρότερη των 180 χρειάζονται τουλάχιστον 180 βουλευτές στην επόμενη Βουλή για να αναθεωρηθούν.
Πρακτικά, η διαρροή του Γ Κατρούγκαλου προς τους δημοσιογράφους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει εντολή σε κάποιους βουλευτές του να μη ψηφίσουν την αναθεώρηση του άρθρου 32, έτσι ώστε να μη συγκεντρώσει 180 βουλευτές και επομένως να μην μποιρεί να αναθεωρηθεί απ την επό,ενη βουλή με 151 συνιστά ομολογία ήττας.
Πάντως πριν από λίγο από βήματος Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Δουζίνας διέψευσε αυτή τη διαρροή Κατρόγκαλου, δείγμα της αμηχανίας στην οποία έχει περιέλθει το κυβερνητικό στρατόπεδο.
Η αντίδραση της ΝΔ
Σφοδρή ήταν η αντίδραση της ΝΔ η οποία ανέφερε:
“Η καταγέλαστη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται, λέει, να μην ψηφίσουν κάποιες από τις δικές τους συνταγματικές προτάσεις, από φόβο μήπως τις ψηφίσει και η ΝΔ, θα μείνει στην Ιστορία ως μνημείο κοινοβουλευτικού αυτοεξευτελισμού:
Είναι η πρώτη φορά που μια κυβέρνηση όχι μόνον ομολογεί ότι θα χάσει τις επόμενες εκλογές, αλλά ότι ο αντίπαλός της θα έχει και την αυτοδυναμία. Για να ολοκληρωθεί η πλήρης αυτογελοιοποίηση της κυβέρνησης-κουρελού, προτείνουμε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα καταψηφίσουν τις προτάσεις τους, να πάνε μετά, όλοι μαζί, και για γκαζόζες…”
Πάντως μετά τη γενική κατακραυγή και την… παράσταση ήττας που πρόδιδε για τον ΣΥΡΙΖΑ η διαρροή Κατρούγκαλου, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση και υποστήριξε ότι η διαρροή που ο ίδιος έκανε στους δημοσιογράφους αποτελεί fake news.

Facebook Comments