Οι ευθύνες Τσίπρα για τη Λοΐζου και τις «βόμβες» που σκάνε

24 mins read
blank

Είναι γνωστή η ρήση πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει. Αν αυτό ισχύει στο 99% για τους «κοινούς θνητούς» είναι δεδομένο πως ισχύει στο 100% για τους πολιτικούς. Προφανώς και ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί το παραπάνω απόφθεγμα. Ο πρωθυπουργός είχε ποντάρει σε μια γραμμική εξέλιξη των πραγμάτων με απώτερο στόχο τη διενέργεια εθνικών εκλογών το φθινόπωρο.

Όλα δείχνουν, όμως, πως η φετινή χρονιά για τον Αλέξη Τσίπρα είναι το ακριβώς αντίθετο από το 2015. Πριν από τέσσερα χρόνια ό,τι κι αν έκανε -σωστό ή λάθος- επιβραβευόταν, κέρδιζε πολιτικές μάχες, κέρδισε και τρεις κάλπες στη σειρά.

Τώρα κάθε μέρα που περνάει όλο και κάτι γίνεται και βρίσκεται όλο και περισσότερο εκτεθειμένος πολιτικά όλο και περισσότερο απομονωμένος κοινωνικά. Όλα όσα συμβαίνουν, όμως, δεν είναι θέμα τύχης ή μοίρας. Οι «στραβές», που λέει και η Δούρου, έρχονται σαν απανωτές κατραπακιές στο Μαξίμου με αποκλειστική ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού και του επιτελείου του.

Από χθες ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το «πρόβλημα Λοΐζου». Μπορεί κανείς να υποθέσει πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ότι η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν φέρει ευθύνη και μάλιστα σημαντική. Γιατί, αλήθεια, το επιτελείο του Μαξίμου βάζει στα ψηφοδέλτια όποιον να ‘ναι και όπως να ‘ναι; Μόνο και μόνο επειδή φέρει ένα «βαρύ» επίθετο; Αυτό ήταν το μοναδικό κριτήριο επιλογής; Ή φταίει μόνο ο Βερναρδάκης; Τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όντως δεν γνώριζαν την παρανομία της κυρίας Λοΐζου, συμφωνούσαν με τη δήλωσή της ότι «τα θύματα του Ξηρού θα έπρεπε να σηκωθούν και να μας(!) ζητήσουν συγγνώμη»; Δεν τους έφτανε αυτό, να μην τοποθετήσουν στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ;

Πρέπει, όμως, να μπει ένα τέλος στα ερωτήματα και να δοθούν απαντήσεις. Όσο το Μαξίμου αγνοεί την πραγματικότητα τόσο εξαγριώνει τους πολίτες. Ευθύνη φέρει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος που επιχειρώντας να στηρίξει τη Μυρσίνη Λοΐζου -λίγη ώρα πριν εκείνη παραιτηθεί- δήλωσε ότι στοχοποιούν τον ΣΥΡΙΖΑ και πως «είμαι βέβαιος ότι η κυρία Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά». Δεν είναι η πρώτη φορά που εκτίθεται ανεπανόρθωτα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι μόλις τρεις ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι είχε οργανώσει την περιβόητη συνέντευξη – παρωδία, εκτελώντας πρωθυπουργικές εντολές, όπου μαζί με τον Νίκο Τόσκα και τους τότε αρχηγούς πυροσβεστικής και αστυνομίας είχαν παρουσιάσει «δορυφορικά ευρήματα» ως ενδείξεις οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού. Ίσως, το πιο εκκωφαντικό fakenews στην ιστορία της χώρας.

Για τον Αλέξη Τσίπρα, λοιπόν, το «πρόβλημα Λοΐζου» δημιουργήθηκε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως και το ότι βρίσκονται τα προβλήματα στα εθνικά θέματα, στον νέο νόμο Κατσέλη, στις 120 δόσεις προς εφορία και Ταμεία, στην παροχολογία προσλήψεων, στις «γέφυρες» προς την κεντροαριστερά, στα δημοσιονομικά, στην μπαχαλοποίηση του κράτους και των θεσμών, στο έλλειμμα ασφάλειας των πολιτών, στην επιβίωση δημόσιων οργανισμών. Όλα αυτά τα προβλήματα είτε δεν αντιμετωπίστηκαν είτε δημιουργήθηκαν, γιατί ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί του αρέσκονται στο να αγνοούν την πραγματικότητα και στο να πολιτικολογούν για να προσπαθήσουν να φτιάξουν νέες «αυταπάτες» ενόψει των εκλογών.

Έτσι, κάθε μέρα σκάει και μια «βόμβα» που δεν την… περίμεναν, αλλά ουσιαστικά την είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι με τη στρατηγική τους. Και τώρα που όλα αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση είναι σε αποδρομή, το ζήτημα για τον Αλέξη Τσίπρα δεν μοιάζει πια να είναι το αν θέλει να στήσει κάλπες τον Οκτώβριο, αλλά το αν μπορεί να αντέξει για να φτάσει έως εκεί.

Facebook Comments