Οι αντιφάσεις Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική – Τι είπε για Σαμαρά, Μαρέβα και Παπασταύρου

22 mins read
blank

Στη συνέχεια της κατάθεσης του στην Προανακριτική, ο Δημήτρης Παπαγγελοπουλος, αφού φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, στράφηκε κατά του πρώην Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, αναφερόμενος σε συναντήσεις τους, με πηγές της ΝΔ να εντοπίζουν τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε.

Τι ανέφερε ο κ. Παπαγγελόπουλος

«Με πήρε τηλέφωνο ο Σαμαρας, ήταν το 2016 μπορει και το 2015 , πάντως ήμουν αναπληρωτής υπουργός. Ηταν καθημερινή γιατί θυμάμαι ότι φορούσα σακάκι. Πρέπει να ήταν φθινόπωρο. Με παίρνει τηλέφωνο κάποια στιγμή. “Μιμάκο ή Μιμάκι” με αποκάλεσε καπως το λένε στην Μεσσηνία,δεν θυμάμαι. Μου είπε θέλω να σε δω. Ειχαμε κόψει από καιρό τα πολλά πολλά. Του λεω ναι. Παράνομο είναι;
Κανονικά ο Τσίπρας θα έπρεπε να με ξηλώσει. Του είχα πει ότι βλέπω παλιούς φίλους και αν τον ενοχλεί. Μου είπε όχι βέβαια. Αυτός είναι ο Τσίπρας, που θελετε να βαλετε στο κάδρο. Πήγα στο σπίτι το δικό του. Μου είπε ο Σαμαράς. “Όπως θα γυρνάς έλα”. Μένει στην Κηφισιά. Κανόνισα όπως επέστρεφα να πάω στο σπίτι του. Το ήξερα. Καθίσαμε. Άρχισε να μου λέει για την υπόθεση Παπασταυρου, ότι είναι φίλος του, καλός άνθρωπος. Μου ζήτησε να τον βοηθήσω. “Τι εννοείς” του είπα. “Εχουν την υποθεση του οι Οικονομικοί εισαγγελείς”, μου είπε.

Του είπα “ξέχνα το Αντώνη”.

“Εντάξει Μίμη” μου είπε, ξέχνα το. “Αλλωστε την Μαρέβα πληρώνω. Αυτηνής είναι φίλος ο Παπασταύρου”, μου ειπε ο κ.Σαμαρας.

Όταν το είπα αυτό, ο κ. Σαμαράς δεν βγήκε να με διαψευσει.

Την υπόθεση την είχε χρεωθεί η Τουλουπάκη.

Βουλευτες ΝΔ: «Η Τουλουπάκη ήταν εισαγγελέας Διαφθοράς»

Παπαγγελόπουλος: «Εισαγγελέας Διαφθοράς έγινε το 2017, το 2015- 2016 ήταν βοηθός Οικονομικού εισαγγελέα και όπως είπα είχε χρεωθεί την υπόθεση.

Ο ίδιος ο κ. Σαμαράς παραδέχθηκε ότι πήγα, ότι έγινε η συνάντηση. Η επιβεβαίωση έγινε μετά από 45 μέρες σιωπής».

Πηγές ΝΔ: Έχει επιλεκτικό αλτσχάιμερ

Ο κ. Παππαγελόπουλος συνεχιζει να πεφτει σε συνεχείς αντιφάσεις, να ψευδεται συνεχώς και να αποκαλύπτεται ότι εχει επιλεκτικό αλτσχάιμερ… Στην αρχή ισχυρίστηκε ότι ο κ. Σαμαράς ειχε συνάντηση στο Μ. Μαξίμου με τους κκ Φιλιππάκη, Τάρκα, Μιωνή, Παπασταύρου. Οταν του επισημάνθηκε ότι αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, επικαλέστηκε το υπόμνημα Φιλιππάκη. Όταν του ειπώθηκε ότι δεν το λέει αυτό, επικαλέσθηκε ασθενή μνήμη και το ανακάλεσε… Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε οτι -δεν θυμάται ποτέ- στη συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργου, ο κ. Σαμαράς του ζήτησε να βοηθήσει τον κ.Παπασταύρου μεσω της… κ. Τουλουπάκη! Όταν του επισημάνθηκε πως αυτό δεν ήταν δυνατόν να ισχύει καθώς η κ. Τουλουπακη ανέλαβε την υποθεση το …2017, “θυμήθηκε”οτι ηταν βοηθος του κ. Αθανασίου..! Όταν του ειπώθηκε πως η κ. Τουλουπάκη ανέλαβε βοηθός του κ. Αθανασίου το 2016, ενω η υπόθεση είχε αποσταλεί απο τον κ. Αθανασίου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών τον Σεπτέμβριο του… 2015, δεν… θυμόταν! Σήμερα υπέπεσε σε μεγάλες αντιφάσεις.

Κύκλοι ΝΔ: Φοβάται τις συνέπειες των ψεμάτων του

Μετά την ηχηρή παραδοχή του πως «ο Αντωνης Σαμαρας δεν με πίεσε και δεν παρενέβη» και κατόπιν συνεχων αντιφάσεων, ο Δημητρης Παπαγγελόπουλος πιστός στο δόγμα του «όταν ζορίζομαι επικαλούμαι κόπωση» ζήτησε εκ νεου διακοπή. Έχοντας υποπέσει σε ηχηρές αντιφάσεις ως προς τη συνάντηση του με τον Αντώνη Σαμαρά και υπό την πίεση των λογικών ερωτήσεων που προέκυψαν, εκ νέου θέλησε να αποχωρήσει. Κύκλοι της ΝΔ υποστηρίζουν πως «το κατενάτσιο Παπαγγελόπουλου συνεχίζεται προφανως επειδή έχει φοβηθεί τις συνέπειες των παλινωδιών και των ψεμάτων του».

Facebook Comments