Νέο σχέδιο Τσίπρα: Μιξ λίστα με σταυρό στο ευρωψηφοδέλτιο, ποιοι θα είναι από την κεντροαριστερά

9 mins read
blank

Και ενώ οι εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία του προοδευτικού μετώπου και το άνοιγμα στην κεντροαριστερά, ακολουθούν η μία την άλλη (προχθές συζήτηση στο ινστιτούτο «Ένα» του Γιάννη Δραγασάκη, στις 25 Φεβρουαρίου νέα με τα στελέχη της κεντροαριστεράς που συναντήθηκαν πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής και ακολουθεί και άλλη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Αθήνα), ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη πονοκεφάλους για το πως θα μπορέσει να δώσει ευνοϊκές θέσεις στους νεοαφιχθέντες στον ΣΥΡΙΖΑ από την κεντροαριστερά.
Έτσι τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητώντας με ευρωβουλευτή του κόμματος μοιράστηκε την σκέψη, να γίνει ένα μιξ λίστας και σταυρού στο ευρωψηφοδέλτιο.
Συγκεκριμένα, οι πρώτοι δύο να είναι ορισμένοι από τον ίδιο και οι υπόλοιποι να εκλέγονται με σταυρό.
Αν το σχέδιο αυτό υλοποιηθεί, οι πληροφορίες λένε ότι θα είναι ο επικεφαλής Δημήτρης Παπαδημούλης και στη δεύτερη θέση ο Σπύρος Δανέλλης. Έτσι έστω ένας από τους μπροστάρηδες του ανοίγματος του Αλέξη Τσίπρα στην κεντροαριστερά, θα εκλεγεί σίγουρα. Διότι με την επιμονή του Παναγιώτη Κουρουμπλή που θα είναι επίσης υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο να εκλεγούν όλοι με σταυρό, κάτι τέτοιο μόνο βέβαιο δεν είναι.
Από τη δεξαμενή στελεχών από τον χώρο της κεντροαριστεράς, σύμφωνα με πληροφορίες, στο ευρωψηφοδέλτιο θα είναι επίσης ο Γιάννης Ραγκούσης, η Λούκα Κατσέλη ενώ πρόταση αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες και στον Θανάση Θεοχαρόπουλο.

Facebook Comments