Νέα τουρκική NAVTEX για έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελορίζου

7 mins read
blank

Νέα τουρκική NAVTEX εκδόθηκε σήμερα για έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελόριζου και θα είναι σε ισχύ μέχρι της 23 Αυγούστου. Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Κυβερνητικό Συμβουλίο Εξωτερικών και Άμυνας υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η NAVTEX ενεργοποιείται από σήμερα και θα έχει ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου. Σήμερα ενεργοποιήθηκε, επίσης, η Navtex που αφορά άσκηση με πραγματικά πυρά σε θαλάσσια περιοχή, που βρίσκεται ανάμεσα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο. Η ανακοίνωση του τουρκικού Γραφείου Πλοήγησης, Υδρογραφίας και Ωκεανογραφίας, το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό θα διεξάγει άσκηση με πυροβόλα στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ναυτική οδηγία της Τουρκίας ισχύει για τις 10 και 11 Αυγούστου.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης,, στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσει εκτάκτως στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση ορίστηκε μία ώρα μετά την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Νίκο Χαρδαλιά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την εκτόξευση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας και τη λήψη νέων μέτρων.

Facebook Comments