Νέα μέτρα στήριξης 3,5 δισ. ευρώ – Μηδενική προκαταβολή φόρου για μειωμένους τζίρους

13 mins read
blank

Όπως προανήγγειλε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής νέο πακέτο μέτρων ύψους 3,5 δισ. ευρώ απαντώντας στην Φώφη Γεννηματά στο πλαίσιο της Ώρας του Πρωθυπουργού.

1. Μηδενίζεται η προκαταβολή φόρου για εποχικές επιχειρήσεις. «Εκείνες που καταγράφουν 50% του τζίρου τους το γ’ τρίμηνο του έτους. Όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν φέτος προκαταβολή. Μισή προκαταβολή θα καταβάλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ».

2. Εγκαινιάζεται και τρίτος κύκλος επιστρεπτέας προκαταβολής. Αυτή θα αφορά και ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή μηχανή. Θα καταβάλλεται με βάση τον τζίρο Ιουνίου, Ιουλίου, Αυγούστου. «Σημαντική ένεση ρευστότητας, 7.000 επιχειρήσεις του τουρισμού θα πάρουν επιστρεπτέα προκαταβολή την επόμενη εβδομάδα, 120.000 επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί από την επιστρεπτέα προκαταβολή» είπε ο πρωθυπουργός.

3. Η επιδότηση κατά 60% όλων των εργοδοτικών εισφορών στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-εργασία» επεκτείνεται και για τον Αύγουστο, και για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

4. Οι εποχικές τουριστικές επιχειρήσεις δεν θα πληρώσουν καθόλου εργοδοτικές εισφορές για το τρίμηνο Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος.

5. Επεκτείνεται η δυνατότητα αναστολής εργασίας των εργαζομένων σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων του τουρισμού.

«Το πρόγραμμά μας δεν αφήνει κανέναν ακάλυπτο. Τα επιδόματα ανεργίας έχουν επεκταθεί. Καθώς βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, κανένα πρόγραμμα δεν μπορεί να είναι στατικό. Οι παρεμβάσεις μας είναι δυναμικές. Έχουμε φυλάξει πυρομαχικά. Καθόλη τη διάρκεια της κρίσης, το κράτος ενίσχυσε τα ταμειακά του διαθέσιμα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Σήμερα είναι μια καλή μέρα για την ανάπτυξη στη χώρα, είπε νωρίτερα, στην αρχή της ομιλίας του, απαντώντας στην «Ώρα του πρωθυπουργού», κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Facebook Comments