Μητσοτάκης σε Γεννηματά: «Μου θυμίσατε τον κ. Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα»

27 mins read
blank

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κινήθηκε σε υψηλούς τόνους στη δευτερολογία του στη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας, στη Βουλή.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε «στοχεύοντας» στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, λέγοντας ότι δεν είναι σωστή στάση, από τη στιγμή που αυτή προκάλεσε τη σημερινή συζήτηση, να απουσιάζει από τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών.

Συνεχίζοντας, ο πρωθυπουργός σχολίασε τις πρωτολογίες των πολιτικών αρχηγών, λέγοντας ότι αυτά που εισέπραξε είναι: «Μαξιμαλισμός από την κυρία Γεννηματά, μηδενισμός από τον κύριο Τσίπρα, αρνητισμός από τον κύριο Κουτσούμπα, λαϊκισμός από τον κύριο Βελόπουλο και σουρεαλισμός από τον κύριο Βαρουφάκη». «Εγώ θα συνεχίσω απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό με ρεαλισμό», είπε ο Κ. Μητσοτάκης.

Σε αυτήν την αίθουσα συγκρούεται ο κόσμος του πολιτικού βερμπαλισμού με τον κόσμο του ρεαλισμού. Διαβάσατε μία έτοιμη ομιλία σαν να μην ακούσατε τίποτα από όσα είπα. Οι προτάσεις σας ήταν «τα κάνατε όλα λάθος, λύσεις είναι οι προσλήψεις και τα λεφτά».

«Το περιεχόμενο της ομιλίας σας μου θύμισε τον κ. Τσίπρα, χωρίς όμως το ταλέντο στο ψέμα και στον λαϊκισμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, και συνέχισε: «Ήρθατε εδώ και μας κατηγορήσατε, λέγοντας “μπίζνες από το Μαξίμου”. Σαν να ακούω τον κ. Τζανακόπουλο. Αν έχετε κάτι, να μιλήσετε με στοιχεία».

Κλείνοντας ο πρωθυπουργός και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρθηκε σε ένα τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου:

«Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που επιμένει και όποιος δεν καταλαβαίνει δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Να είναι καλά ο Διονύσης Σαββόπουλος, νομίζω ότι ο στοίχος αυτός γράφτηκε για εσάς».

Γεννηματά: «Εσείς μοιάζετε με τον Τσίπρα»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι πρώτη φορά βλέπει τον Πρωθυπουργό τόσο εκνευρισμένο, ανασφαλή και ανήσυχο και τον κατηγόρησε ότι αυτός μοιάζει με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ: «Ηρεμήστε κ. Μητσοτάκη. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον τρόπο αντιπολίτευσης με τον κ. Τσίπρα γιατί εμείς έχουμε απόλυτα τεκμηριωμένες προτάσεις. Εσείς μοιάζετε με τον κ. Τσίπρα. Κάθε μέρα μοιάζετε με έναν γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν σας ψήφισε για αυτό ο λαός», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Γεννηματά.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Πώς γίνεται αυτό να είστε μόνος απέναντι σε όλους

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας είπε «ανέβηκε στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης και μας είπε ότι πάσχουμε όλοι από έναν αρνητικό «ισμό». Ο μόνος που δεν πάσχει και έχει έναν θετικό ισμό λέει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Πώς γίνεται αυτό να είστε μόνος απέναντι σε όλους. Και τολμώ να πω απέναντι και τους πολίτες».

Μητσοτάκης: «Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα»

«Η έκφραση σας κ. Βαρουφάκη, «το τίποτε που κυβερνάει», είναι επιεικώς προσβλητική, είπε ξεκινώντας την τριτολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός.

«Είναι στην πραγματικότητα το 40% των Ελλήνων», σημείωσε και συμπλήρωσε πως η δική του αναφορά στον «σουρεαλισμό» δεν ήταν προσβλητική.

Απαντώντας στη συνέχεια στις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα για την ενίσχυση με 330 εκατομμύρια στον κλάδο της εστίασης και το ενδεχόμενο να μην ωφεληθούν όλοι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρχει κανένας κόφτης σε ό,τι αφορά στον αριθμό των εργαζομένων. Αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις εστίασης που έχασαν το 30% του τζίρου τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες δεν θα έχει κανένα κόφτη. Θα σας ζητούσα κ. Τσίπρα να επικοινωνήσετε με τον κλάδο της εστίασης και να σας πουν εκείνοι πως υποδέχτηκαν τα χθεσινά μέτρα στήριξης».

«Στον τομέα της εστίασης 6 στις 7 επιχειρήσεις πήραν κάποιου είδους μορφή επιστρεπτέας προκαταβολής. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες και λαμβάνοντας υπ όψιν το μέγεθος της ύφεσης, η κυβέρνηση κινήθηκε γρήγορα και ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Αυτό δε σημαίνει πως η ανάκαμψη την επόμενη ημέρα θα είναι αυτόματη. θα χρειαστεί ενίσχυση και την επόμενη ημέρα. Εκτίμηση μου είναι πως η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα βάσει των τωρινών επιδημιολογικών δεδομένων», συμπλήρωσε.

Facebook Comments