Μητσοτάκης: «Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για ρητορικές κορώνες»

14 mins read
blank

Συζήτηση έχουν σήμερα στη Βουλή οι πολιτικοί αρχηγοί αναφορικά με τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωνοϊού. Η συζήτηση ξεκίνησε με αγόρευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την αγόρευσή του στη Βουλή τόνισε ότι «η Ελλάδα έγινε διεθνές παράδειγμα για την άμυνά της απέναντι στο πρώτο κύμα της υγειονομικής κρίσης», καθώς και ότι «ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εύκολες ρητορικές κορόνες. Σήμερα προέχει η αλήθεια και η κοινή δράση». Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Έχουμε καταφέρει με τη βοήθεια όλων να αποφύγουμε τις εκατόμβες που στοιχειώνουν άλλα κράτη και βάλαμε ισχυρά φρένα στα φαινόμενα ανεξέλεγκτης διάδοσης του ιού».
Μάλιστα, μας καλεί όλους να μην επαναπαυθούμε, παρόλο που τις τελευταίες 7 μέρες έχουμε δει πάλι τα στοιχεία να δείχνουν μία ισορροπία, ενδεχομένως και μια μικρή μείωση. Επιπλέον, ενώ σημείωσε ότι «πλησιάζουμε με γρήγορα βήματα στο να βρούμε ένα εμβόλιο». Ωστόσο μας υπενθύμισε ότι «η κανονική ζωή όπως τη θυμόμαστε δεν θα επανέλθει ούτε γρήγορα ούτε αυτόματα». Ανέφερε, δε, ότι: «Είμαστε πολύ ψηλά στην Ευρώπη σε κατά κεφαλήν τεστ και θα πάμε ακόμα πιο ψηλά». Επιπροσθέτως είπε ότι: «Όσα δεν έγιναν από άλλους σε δεκαετίες έγιναν από εμάς σε μήνες. Αυτή είναι η πραγματικότητα, ως προς την κατάσταση του συστήματος Υγείας». Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «τα σχολεία θα ξανανοίξουν με το σχολικό κουδούνι να χτυπά στον ρυθμό των νέων υποδείξεων».
Η απάντηση της Φώφης Γεννηματά στον Πρωθυπουργό
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε ότι: «Κύριε Πρωθυπουργέ, μας παρουσιάζετε μία κατάσταση σχεδόν ειδυλλιακή», ενώ τόνισε ότι «είτε σας ωραιοποιούν τα πράγματα είτε εσείς προσπαθείτε να τα ωραιοποιήσετε σε εμάς». Συνεχίζοντας, η κ. Γεννηματά κατηγορεί την κυβέρνηση ότι: «Στην πραγματικότητα περιορίσατε τους ελέγχους αντί να τους εντατικοποιήσετε γιατί ξεμείνατε». Ακόμη, έκανε λόγο για έλλειψη σχεδιασμού της κυβέρνησης: «Παρά τα όσα μας είπατε η αλήθεια είναι μία. Ακόμα και σήμερα αναζητείται σχέδιο για αυτή τη δεύτερη φάση της πανδημίας. Γιατί δεν αξιοποιήσατε το διάστημα που η πανδημία ήταν σε ύφεση.»

Facebook Comments