Μητσοτάκης: «Η Πολιτεία είναι δίπλα σε κάθε Έλληνα»

22 mins read
blank

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε από το βήμα της Βουλής, ομιλία, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση και προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «Μπροστά στην κρίση του  κορωνοϊού η Πολιτεία είναι δίπλα σε κάθε πολίτη. Όπως η κυβέρνηση δινει τη μάχη για την υγεία όλων, έτσι μεθοδικά εργάζεται και για την ευημερία όλων».

«Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία, η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες.

Αλλάζει την χώρα, μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και κάνει πράξη αυτά που λέει. 

Είμαστε σε μια δύσκολη στιγμή στη μάχη με την πανδημία», ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ενοχλείστε όταν η κυβέρνηση αυτή ενισχύει τους πιο αδύναμους. Η ΝΔ είναι μια μεγάλη λαϊκή παράταξη», είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενος προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός είπε «Κύριε Τσίπρα,είχατε ξεκινήσει με 4.000 προσλήψεις στην υγεία, όταν είδατε πως φτάσαμε τις 7.000, τις κάνατε 15.000».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «κομβικό σημείο αποτελεί η νέα αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών εργαζόμενων και εργοδοτών».

«Το μη μισθολογικό κόστος παραμένει δυσανάλογα μεγάλο και ενθαρρύνει την παραοικονομία και την εισφοροδιαφυγή. Με την νέα υποχώρησή τους οι ασφαλιστικές εισφορές φτάνουν σωρευτικά στο 3,9%. Το χαμηλότερο ποσοστό που ήταν ποτέ στη χώρα μας», ανέφερε και πρόσθεσε πως «πρέπει να κάνουμε τη μισθωτή εργασία λιγότερο επιβαρυντική για εργαζόμενους και επιχειρήσεις για να έχουμε και καλύτερους μισθούς».

«Ωφελεί σχεδόν 2 εκατ. εργαζόμενους. Σημαίνει ετήσιο κέρδος 228 ευρώ για τον μισθωτό των 1.000 ευρώ. Και 456 ευρώ για κάποιον με μισθό 2.000 ευρώ. Ανάλογη είναι η κλιμάκωση και τα οφέλη για τις επιχειρήσεις. Εξαιρετικά σημαντική παρέμβαση για τη μισθωτή εργασία η οποία χτυπήθηκε ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις διατάξεις του νομοσχεδίου ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως περιλαμβάνει και «ευνοϊκές προβλέψεις για τον κόσμο της εργασίας και παραγωγής σε καιρό πανδημίας».

«Αυτοαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και εργοδότες μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές στα ταμεία σε 24 δόσεις. Το ίδιο ισχύει και για όσους δεν πρόλαβαν να ωφεληθούν από παρατάσεις τελευταίων μηνών. Για το Δεκέμβριο διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τους σχεδόν 500.000 δικαιούχους. Σε αυτούς εντάσσονται για πρώτη φορά, άστεγοι και γυναίκες, γυναίκες θύματα βίας που ζουν σήμερα σε ξενώνες φιλοξενίας. Συμβολικό για την ημέρα το νομοσχέδιο οποίο ψηφίζεται σήμερα», είπε ο Πρωθυπουργός.

«Μπροστά στην κρίση του κορωνοϊού, η κυβέρνηση είναι δίπλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην προκήρυξη νέων θέσεων ώστε οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις ΜΕΘ να καταστούν αορίστου χρόνου.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που -όπως είπε- είναι πια συνταγματικά κατοχυρωμένο. «Είναι ένας μηχανισμός στήριξης των πιο αδυνάτων συμπολιτών μας. Θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ. Ενισχύθηκε στη συνέχεια από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατοχυρώθηκε συνταγματικά με πρωτοβουλία της ΝΔ και τώρα στη δύσκολη στιγμή έρχεται η κυβέρνηση και διπλασιάζει το επίδομα που θα λάβουν το Δεκέμβριο», τόνισε.

Facebook Comments