Μητσοτάκης για κορωνοϊό: «Δεν είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε για πρόσθετα μέτρα»

13 mins read
blank

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ζήτημα του κορωνοϊού κάνοντας ειδική αναφορά στα εμβόλια και την ατομική ευθύνη.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για την «ατζέντα» της σημερινής, δεύτερης ημέρας της Συνόδου Κορυφής, τόνισε ότι «σήμερα αφιερώσαμε 3 ώρες για τον ζήτημα του covid. Υπάρχει ανησυχία. Η Ελλάδα εξακολουθεί να τα πηγαίνει πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες. Υπάρχει εντονότατη ανησυχία από όλους πώς θα κρατήσουμε ανοικτές τις οικονομίες μας περιορίζοντας τον ιό και πώς θα έχουμε καλύτερη συνεργασία».

Σε ερώτηση σχετική με την αντιμετώπιση της πανδημίας επεσήμανε: «Σαφές ότι είμαστε μπροστά σε αυτό που αποκαλούμε 2ο κύμα πανδημίας και έρχεται ο χειμώνας. Βλέπουμε έξαρση στην Αττική που δείχνει στοιχεία σταθερότητας, αλλά με δεδομένα που θεωρούμε υψηλά. Νωρίς να πούμε αν τα μέτρα έχουν αποδώσει». Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι: «Θα είμαστε πολύ αυστηροί σε ζητήματα ατομικής ευθύνης. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει σε επίπεδο ελέγχου, αλλά κάνω έκκληση σε ανθρώπους/επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με ευάλωτους και ηλικιωμένους να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι: «Ένα ζήτημα είναι τα εμβόλια όπου η ΕΕ έχει κάνει πολύ σημαντική πρόοδο. Υπάρχουν και άλλοι τομείς στους οποίους μπορούμε να πετύχουμε καλύτερο πλαίσιο συνεργασίας. Ένας από αυτούς αφορά τα ταξίδια εντός ΕΕ. Και βέβαια έχουμε στη διάθεσή μας ένα καινούργιο εργαλείο και δεν είναι άλλο από τα αξιόπιστα «rapid» τεστ. Είναι πρόσθετο όπλο στη φαρέτρα μας. Να το χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε τα ταξίδια.»

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Παρασκευής, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «Η Ελλάδα είναι απολύτως ικανοποιημένη από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής».

Και πρόσθεσε «Αναμένουμε την έναρξη διερευνητικών επαφών με την Τουρκία», ξεκαθαρίζοντας δε ότι «θα υπάρξουν επιπτώσεις» αν δεν συμμορφωθεί η Τουρκία.

Facebook Comments