Μητσοτάκης: «Δεν θέλω να είναι η Ελλάδα ο Νο 1 προορισμός, αλλά ο πιο ασφαλής προορισμός»

8 mins read
blank

Με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για την επανέναρξη του τουρισμού της Ελλάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι, καθώς η πανδημία «μας αναγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών».

Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι δε θέλει η Ελλάδα να είναι ο νούμερο ένα προορισμός, αλλά ο πιο ασφαλής προορισμός.

Για μία ακόμη φορά, με ένταση ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να καταδείξει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι σώζεται» από την εφετινή τουριστική σεζόν (και άρα να μειωθούν οι επιπτώσεις στο ΑΕΠ), αλλά κυρίως να μην υπάρξει έξαρση της πανδημίας ώστε η εφετινή χρονιά να αποτελέσει γέφυρα για το 2021, οπότε και εκτίμησε ότι η Ελλάδα με τις καλές της επιδόσεις θα κάνει νέο ρεκόρ.

Διαβεβαίωσε ότι η ελληνική πολιτεία έχει λάβει όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και ότι το ΕΣΥ είναι έτοιμο να διαχειριστεί όλα τα σενάρια.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο νέου γενικευμένου lockdown, αλλά εάν απαιτηθεί θα ληφθούν μέτρα σε τοπικό επίπεδο, φέρνοντας το παράδειγμα της Ξάνθης.

Facebook Comments