Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

12 mins read
blank

Αιχμές και αλληλοκατηγορίες μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Από το βήμα της Ολομέλειας, ο πρωθυπουργός κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώσει από τώρα αν θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον κατηγόρησε για “ανασφάλεια”.
“«Το Σύνταγμα αποτελεί το κεντρικό κείμενο – το πυρηνικό νομοθέτημα που κατοχυρώνει την λαϊκή κυριαρχία και τον κοινοβουλευτισμό. Το Κράτος Δικαίου και Κοινωνική Αλληλεγγύη. Η αναθεώρησή του επομένως αποτελεί κορυφαία θεσμική διαδικασία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή.
«Βλέπουμε τη Συνταγματική Αναθεώρηση με θεσμική ευθύνη και όχι με βάση τη τρέχουσα πολιτική συγκυρία.
Και λέμε στον ελληνικό λαό να γνωρίζει ότι στις επόμενες εκλογές το φθινόπωρο θα συγκρουστούμε με τον κο Μητσοτάκη και το σχέδιο του για την Ελλάδα, την οικονομία και την κοινωνία.
Kαι η επιλογή του λαού θα είναι επιλογή βαθιάς ευθύνης.
Είτε θα δώσει τη δυνατότητα σε εμάς που βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια και τη κρίση, που μειώσαμε την ανεργία, που αυξήσαμε το μισθό να συνεχίσουμε τη πορεία προς τα εμπρός
Ή θα δώσει την επιλογή στον κο Μητσοτάκη και στο ΚΙναλ, δηλαδή στα στελέχη που έβαλαν τη χώρα στη χρεοκοπία να παλινορθώσουν το σύστημα εξουσίας που γνωρίσαμε” είπε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και τόνισε μεταξύ άλλων “θέλει αρετή και τόλμη η συνταγματική αναθεώρηση”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι οι θεσμοί χρειάζονται ανασυγκρότηση και κύρος και η χώρα ένα νέο Σύνταγμα: “Το πρόβλημα της χώρας είναι περισσότερο πολιτικό αλλά ένα νέο Σύνταγμα μπορεί να θεραπεύσει πολλές παθογένειες. Η ΝΔ αντιμετωπίζει αυτή τη διαδικασία ως οδηγό για τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα”.
 

Facebook Comments