Μαλλιά κουβάρια στον ΣΥΡΙΖΑ- Οι διάλογοι της σύγκρουσης

14 mins read
blank

Μαλλιά-κουβάρια έγιναν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν η Αννέτα Καββαδία επιτέθηκε- εμμέσως πλην σαφώς-στη Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

«Πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο. Να προσέχουμε τις δημόσιες παρεμβάσεις μας και να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle» ήταν οι φράσεις της Αννέτας Καββαδία που έγιναν… το σπίρτο για να ανάψει το φιτίλι μόλις ανέβηκε στο βήμα η Θ. Μεγαλοοικονόμου.

«Εχω ξεπεράσει τα όριά μου έχω ψηφίσει πράγματα με τα οποία είχα διαφωνίες αλλά επειδή αποφάσισα να πάω με τους τίμιους ακολούθησα τη γραμμή. Εγώ στήριξα τον ΣΥΡΙΖΑ σε ψηφοφορίες, αν είναι παραιτούμαι τώρα»φέρεται να απάντησε η προερχόμενη από την Ενωση Κεντρώων βουλευτής.

Αυτό πάντως που δεν περίμενε είναι ότι βρήκε υπερασπιστή στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη.

«Ερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Δεν είναι σωστό να κουνάμε το δάχτυλο. Και εγώ έχω διαφωνήσει σε κάποια νομοσχέδια και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει ένα φορτίο» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας προκαλώντας νέα “έκρηξη¨της κυρίας Καββαδία:

Οπως εσύ, και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω; Υπάρχει κοινός στόχος είναι κοινή η προσπάθεια γιατί να απολογούμαστε όταν ασκούμε κριτική;» 

Η συζήτηση πήγε και στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, επεσήμανε ότι τυχόν καταψήφιση του άρθρου 3 «θα φανεί ως ενέργεια που μας διχάζει την ώρα που ο αντίπαλος καιροφυλακτεί για να αναδείξει ότι έχουμε εσωτερικά προβλήματα και διαλυόμαστε». Ενώ απαντώντας στην Νίνα Κασσιμάτη είπε πως «όσα είχαμε ψηφίσει στα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο προωθημένα»

Σε παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας, προς το τέλος της συνεδρίασης, φέρεται να είπε,πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως «έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα» για να καταλήξει με νουθεσίες στους βουλευτές του: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».

Facebook Comments