Τσιόδρας: «Είμαστε στην αρχή της μάχης» – 26 νεκροί, 57 στη ΜΕΘ, 71 νέα κρούσματα

8 mins read
blank

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό από το υπουργείο Υγείας με τον λοιμοξιωλόγο, Σωτήρη Τσιόδρα, και τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, περισσότεροι από 22.000 θάνατοι έχουν καταγραφεί και 119.000 άνθρωποι ανάρρωσαν. Στην Ελλάδα καταγράφονται 71 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, με τον συνολικό αριθμό ασθενών να είναι 892. 57 εξ αυτών νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 54 είναι διασωληνωμένοι.

Ο λοιμωξιολόγος ανακοίνωσε 26 θανάτους συνολικά στη χώρα με τη μέση ηλικία των νεκρών από τον κορωνοϊό να είναι τα 73 έτη. Από αυτούς 21 είναι άνδρες και 5 γυναίκες, όλοι ηλικιωμένοι και με υποκείμενα νοσήματα, εκτός από ένα περιστατικό. Τέλος, 42 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν αφού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, πήραν εξιτήριο.

«Είμαστε ακόμη μέσα στη μάχη, να μην πω στην αρχή της μάχης», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας και επεσήμανε για μια ακόμη φορά πως «ο ιός μπορεί να προκαλεί ο σοβαρά προβλήματα και σε νέους ανθρώπους».

«Πρέπει να συνεχίσουμε με την καλή ανησυχία και να ευελπιστούμε στη μείωση της καμπύλης με την τήρηση των μέτρων», επεσήμανε ο κ. Τσιόδρας.

Δήλωσε ότι «παραμένουμε σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης» ενώ «κατά 10 φορές ανέβηκε ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 ημέρες».

Facebook Comments