Ξεκίνησε επίσημα και η "δικαστική" προεκλογική περίοδος

14 mins read
blank

Το τελευταίο της χαρτί, τη σκανδαλολογία, παίζει η κυβέρνηση για να δραπετεύσει από τα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε. Η διεύρυνση της διαφοράς με τη ΝΔ στο σύνολο των δημοσκοπήσεων έχει προκαλέσει νευρικότητα σε στελέχη του Μαξίμου που βλέπουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέουν ακόμη και μέσα σε σκηνικό παροχολογίας.
Στο κλίμα αυτό, κυβερνητικά στελέχη ένιωσαν να… τους τραβούν το αυτί οι δανειστές για τις δηλώσεις που έκαναν σχετικά με το “δώρο Πάσχα” με αποτέλεσμα την αναδίπλωση ενώ σε παράλληλο μέτωπο η κυβέρνηση  αναγκάστηκε σε άτακτη υποχώρηση για τα κόκκινα δάνεια.  Η ατμόσφαιρα ήταν ήδη φορτισμένη στο Μαξίμου με τα δυσοίωνα μηνύματα να “πλημμυρίζουν” το πρωθυπουργικό γραφείο για την υπόθεση Λοίζου…
Το απόγευμα, ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα δάνεια των κομμάτων ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η επόμενη “κίνηση” της κυβέρνησης είναι για την υπόθεση novartis.
Οπως έγινε γνωστό, η Οικονομική Εισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη έδωσε παραγγελία για την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε συνολικά 115 πρόσωπα για τα δάνεια που έλαβε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2000-2011.
Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας και στρέφεται κατά τραπεζικών στελεχών που συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές οι οποίες ενέκριναν δάνεια άνω των 200 εκ. ευρώ με τους τόκους για κάθε κόμμα, και κατά εκπροσώπων των κομμάτων, αρμόδια για την οικονομική διαχείριση.
Βάσει της εισαγγελικής έρευνας οι χορηγήσεις αφενός είχαν δοθεί με ενέχυρο τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις υπολογιζόμενες με το εκλογικό ποσοστό που είχαν όταν τις λάμβαναν τα κόμματα ,αφετέρου γίνονταν συνεχείς ανανεώσεις με παράταση του χρόνου αποπληρωμής.
Όσον αφορά στα δάνεια που έλαβαν την εν λόγω περίοδο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ η δικογραφία αρχειοθετείται καθώς όπως προέκυψε κάποια από τα δάνεια έχουν ήδη εξοφληθεί ενώ τα εναπομείναντα εξυπηρετούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θέμα χρόνου να επανέλθει στο προσκήνιο η υπόθεση της Novartis με πολιτικά στελέχη να εκτιμούν πως το Μαξίμου θα επιμείνει στη “στρατηγική” της σκανδαλολογίας σε μια ύστατη προσπάθεια να συγκρατήσει δυνάμεις.

Facebook Comments