Κουίκ ξεκαθάρισμα λογαριασμών μετά την παραίτηση Παπαχριστόπουλου

7 mins read
blank

Η επόμενη μέρα της ψήφισης του πρωτοκόλλου της ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από τη Βουλή, βρίσκει τον Πάνο Καμμένο στη δίνη των εσωκομματικών του εξελίξεων.
Μετά τη μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διέγραψε τον Θανάση Παπαχριστόπουλο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα αλλά ο “πονοκέφαλος” μόλις άρχισε.
Ο βουλευτής, όπως είχε δηλώσει, παραιτήθηκε και η έδρα περνά στον πρώτο επιλαχόντα, που είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.
Και το ντόμινο συνεχίζεται: Ο κ. Κουίκ είχε διαγραφεί στις 14 Δεκεμβρίου μετά τη διαφοροποίησή του να παραδώσει την υπουργική του θέση με αιχμή τη συμφωνία των Πρεσπών και από τότε δεν έχει καμία επικοινωνία με τον Πάνο Καμμένο.
Αν και τυπικά ο υφυπουργός ανήκει στην ΚΟ των ΑΝΕΛ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιλέξει την ανεξαρτητοποίησή του ή και την προσχώρησή του στον ΣΥΡΙΖΑ.
Με τον Τέρενς Κουίκ ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει “κλειδώσει” τους 151 βουλευτές και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός θα κινήσει τα… νήματα για να αφήσει τον Πάνο Καμμένο χωρίς ΚΟ.
Στη “λίστα” των ΑΝΕΛ η πρώτη επιλαχούσα (μετά τον Τέρενς Κουίκ) είναι η Ελένη Σκλαβενίτη.
 

Facebook Comments