Κορωνοϊός: 722 κρούσματα στην Αττική, 142 στη Θεσσαλονίκη

15 mins read
blank

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 722 κρούσματα κορωνοϊού, σε σύνολο 1.460 περιστατικών, εντοπίζονται το τελευταίο 24ωρο στην Αττική.
Αυξάνονται τα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης
«Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι ίσως χαμηλότερος λόγω της σημαντικής μείωσης του συνολικού αριθμού τεστ λόγω της κακοκαιρίας», είπε η κυρία Παπαευαγγέλου.
Ο κυλιόμενος μέσος όρος 7 ημέρων υπολογίζεται σε 1.040 κρούσματα ανά ημέρα, με μέση ηλικία τα 44 έτη.
Επιπλέον, τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού σε όλη τη χώρα ανέρχονται σε 10.500.
Το μεταλλαγμένο βρετανικό στέλεχος εμφανίζει μεγάλη διασπορά σε πολλές περιοχές της χώρας, σχολίασε η λοιμωξιολόγος, τονίζοντας πως αναμένεται να επικρατήσει και στην Ελλάδα. Όπως είπε, τα κρούσματα αυτής της μετάλλαξης είναι εγχώρια και όχι εισαγόμενα, υποδηλώνοντας τη μεγάλη διασπορά στην κοινότητα.
Μείωση νέων κρουσμάτων στους άνω των 75
Η Βάνα Παπαευαγγέλου σημείωσε πως «έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα δρόμου. Είναι προφανές ότι όσο προχωρά ο εμβολιασμός και προστατεύονται οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας», τόσο καλύτερη θα είναι η εικόνα της πανδημίας».
Όπως είπε άλλωστε, ήδη παρατηρείται επίδραση του εμβολιασμού ατόμων άνω των 75 ετών.
Όπως είπε, σημειώθηκε μείωση νέων κρουσμάτων κορωνοϊού στους ευάλωτους πληθυσμούς άνω των 75 ετών.
Την ίδια ώρα και σε επίπεδο γεωγραφικής κατανομής, παρατηρείται σταθεροποίηση της πανδημίας στην Αττική με εξαίρεση στην Σαλαμίνα και την Τροιζηνία.
Παρόλα αυτά, στην περιφέρεια καταγράφονται 5.500 ενεργά κρούσματα, περισσότεροι δηλαδή από τους μισούς ασθενείς ζουν στην Αττική.
Η Κατανομή κρουσμάτων:
Για μια ακόμη ημέρα τα μισά κρούσματα κορωνοϊού εντοπίζονται στην περιφέρεια της Αττικής, με το κέντρο της Αθήνας, αλλά και τα δυτικά προάστια να «βράζουν».
Την ίδια ώρα, η καθημερινή ενημέρωση του ΕΟΣΥ δείχνει μια τάση ανόδου των διασωληνωμένων σε ΜΕΘ, που σήμερα ανέρχονται σε 325.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, από τα 722 κρούσματα, 230 εντοπίζονται στον κεντρικό, 140 στον δυτικό τομέα Αθηνών και 109 κατεγράφησαν στον Πειραιά.
Η κατανομή κρουσμάτων ανά περιφέρεια:
blank
142 κρούσματα κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη
Το τελευταίο 24ωρο, η Θεσσαλονίκη καταγράφει 142 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε πως τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν από χθες ξεπερνούν τα 45.000 σε όλη την επικράτεια.
blank

Facebook Comments