Κατατέθηκε η πρόταση της ΝΔ για σύσταση προανακριτικής για τον Νίκο Παππά

14 mins read
blank

Βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά για την υπόθεση Καλογρίτσα με τις τηλεοπτικές άδειες.
Η πρόταση αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα την Τετάρτη στην Ολομέλεια ενώ μετά από 10 ημέρες θα εγγραφεί ημερήσια διάταξη και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και ψηφοφορία (απαιτείται πλειοψηφία 151 βουελυτών) για την σύστασή της.
Πρόεδρος της επιτροπής θα προταθεί από τη ΝΔ να τοποθετηθεί ο βουλευτής Έβρου, Σταύρος Κελέτσης.

Νωρίτερα

Εντός της ημέρας πιθανότατα θα γίνει η πρόταση για παραπομπή του Νίκου Παππά σε προανακριτική για την υπόθεση Καλογρίτσα. Ήδη,  έχει ξεκινήσει από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η συγκέντρωση των 30 υπογραφών που απαιτούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση θα ζητά τη διερεύνηση των χειρισμών του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας, παράβασης καθήκοντος και ενδεχομένως της παρακώλησης ανταγωνισμού.
Ο φάκελος «Καλογρίτσα» περιλαμβάνει τις μηνύσεις του γνωστού εργολάβου με τις καταγγελίες κατά του κ. Νίκου Παππά. Όπως έχει διαρρεύσει οι μηνυτήριες αναφορές συνοδεύονται από πλήθος e-mail, ενώ ο συνολικός φάκελος συνοδεύεται από το παραπεμπτικό του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου ο οποίος μεταξύ άλλων υπογραμμίζει για τον κ. Παππά «από τη μήνυση της εταιρείας Τοξότης του Χρ. Καλογρίτσα προκύπτουν στοιχεία τυχόν τέλεσης αξιόποινων πράξεων φερομένων ως τελεσθέντων κατά την περίοδο που ο συγκεκριμένος είχε την ιδιότητα του υπουργού».
Υπενθυμίζεται πως ο Καλογρίτσας στις καταθέσεις του στην δικαιοσύνη κάνει ευθείες αναφορές στο πρόσωπο του Παππά, αποδίδοντάς του το ρόλο του «ενορχηστρωτή» στην προσπάθεια «να κατοχυρώσει μία από τις τηλεοπτικές άδειες σε πρόσωπα της επιρροής του». Ο επιχειρηματίας είχε αναφέρει πως δεν είχε χρήματα για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ωστόσο ο Ν. Παππάς τον έπεισε να συμμετέχει ώστε να αποκτήσει κανάλι επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ μέσω εταιρίας από το εξωτερικό, τα οποία απαιτούνταν για την εγγυητική επιστολή του διαγωνισμού.

Facebook Comments