«Καμπανάκι» μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων – Σε εξέλιξη η τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου

10 mins read
blank

rΣτο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης και λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή.

Αναμένεται ο πρωθυπουργός να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη. Η κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Όπως γράφει ο εξ απορρήτων στο DailyPost.gr, o εχθρός είναι, βεβαίως, η χαλάρωση και όχι τόσο ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων. Το βασικό πρόβλημα, με άλλα λόγια, είναι τι μπορεί να συμβεί κα«ι όχι τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση χτυπά καμπανάκι και θα συνεχίσει να το κάνει καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των ημερών που τίθεται σε εφαρμογή ο νέος σχεδιασμός που ανακοινώθηκε την Παρασκευή. Οι μάσκες γίνονται στοιχείο της καθημερινότητας, ενώ από σήμερα μπαίνει τέλος και στους όρθιους σε bar και beach bar.

Βεβαίως, στο τραπέζι υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως το αυστηρότερο ωράριο ιδίως για τα νυχτερινά καταστήματα, αλλά ακόμα δεν υπάρχει απόφαση και η κυβέρνηση θα περιμένει να περάσουν μερικές μέρες, αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα.

Facebook Comments