Καμμένος: "Με στενοχώρησε ο Τσίπρας – Έπεσα έξω στους συνεργάτες"

18 mins read
blank

Ο Πάνος Καμμένος προέβη σε αποκαλύψεις και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και σε πρώην συνεργάτες του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στη Νίκη Λυμπεράκη.
Μετά άλλων, ο πρώην υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι “ο Τσίπρας έκανε προσωπικές επαφές με βουλευτές και υποσχέθηκε υπουργικές θέσεις” ενώ συμπλήρωσε πως “οι τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ εξαγοράστηκαν με υπουργικούς θώκους. Κανένας από τους τρεις βουλευτές που έγιναν υπουργοί δεν στήριζαν την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας”.
Ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι του την είχαν στημένη και έπεσε έξω στην επιλογή των συνεργατών του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Τέρενς Κουίκ, τον οποίο χαρακτήρισε “αριστερότερο των αριστερών”.

Οι σχέσεις με Τσίπρα – Κοτζιά και η Συμφωνία των Πρεσπών

Στην ερώτηση αν αυτό το διάστημα έχει επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα απάντησε: “Μπορώ να τον πάρω τηλέφωνο και αν χρειαστεί για θέματα που έχουν να κάνουν με την πατρίδα μου θα του τηλεφωνήσω”.
Σχετικά με την αντιπαράθεση που είχε με τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι «Σε εκείνο το υπουργικό ήταν να μην έρθει ο κ. Κοτζιάς. Τελικά ήρθε και μπήκε μέσα – και επειδή είχε τη μύγα – δημιούργησε το θέμα. Φώναζε ότι ο Καμμένος μου στέλνει μηνύματα και άρχισε να εκστομίζει ασυναρτησίες».
Αναφορικά με το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του υποσχέθηκε ότι τη συμφωνία, ότι και να γίνει, δεν θα τη συζητήσουν πριν τον Μάρτιο. “Τη λέξη ‘Μακεδονία’ εγώ δεν θα την προφέρω, δεν θα την αναγνωρίσω” πρόσθεσε.

Άμεσα εκλογές

Σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο, αλλά δεν θα τα καταφέρει. “Δεν υπάρχει πολιτικός χρόνος για να μπορέσει να εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Τσίπρας. Από την ώρα που ήρθε η συμφωνία των Πρεσπών, η κυβέρνηση, για εμάς, δεν υπάρχει. Εμείς ζητάμε άμεσα εκλογές” σημείωσε στην απάντησή του.

Εξαιρετικός υπουργός ο Αποστολάκης

“Ο κ. Αποστολάκης είναι ένας εξαιρετικός υπουργός. Δεν έχω αμφιβολία ότι θα προασπίσει τις ελληνικές σχέσεις”, δήλωσε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε ότι “μακάρι οι Τούρκοι να καταλάβουν ότι το συμφέρον τους είναι να έχουν καλές σχέσεις με την Ελλάδα και ότι πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά”.

Ο Βαρουφάκης ήταν υπάλληλος του Σόιμπλε

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε στον Γιάνη Βαρουφάκη, όταν η Νίκη Λυμπεράκη τον ρώτησε πώς αισθανόταν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Σύμφωνα τον κ. Καμμένο, ο Βαρουφάκης εκτελούσε το σχέδιο Σόιμπλε για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. “Ή ψυχοπαθής είναι ή έπαιζε παιχνίδια των κερδοσκόπων ή υπάλληλος του Σόιμπλε” σημείωσε.

“Θα έκανα ακριβώς τα ίδια”

Τέλος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, στον Ιανουάριο του 2015, θα συνεργαζόταν ξανά με τον Αλέξη Τσίπρα.

Facebook Comments