Η υπόθεση Πετσίτη "ακουμπάει" το Μαξίμου

17 mins read
blank

Το Μέγαρο Μαξίμου αγγίζει η υπόθεση-Πετσίτη μετά από νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του  Μανώλη Πετσίτη, μετά την εισαγγελική εντολή προς την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος για άνοιγμα των λογαριασμών του σε Ελλάδα και Κύπρο.
Την ίδια στιγμή, ο “Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής” αποκαλύπτει επιστολή παραίτησης  από τον προϊστάμενο του τμήματος Ερευνών της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που καταγγέλλει ότι εξωθήθηκε σε αυτήν μετά την υποβάθμισή του. Μάλιστα, όπως αναφέρει, η υποβάθμιση αυτή ήρθε τη στιγμή που ερευνούσε τις υποθέσεις των ΔΕΠΑ, ELFE, Λ. Λαυρεντιάδη και Μ. Πετσίτη.
Στην επιστολή του, που απευθύνεται προς την πρόεδρο της Αρχής Εισαγγελέα Άννα Ζαϊρη, ο μέχρι πρότινος προϊστάμενος εκφράζει την κατάπληξή του για την αιφνίδια – όπως τονίζει- απομάκρυνσή του από την Α’ Μονάδα της Αρχής και την τοποθέτησή του στη Β’ Μονάδα της Αρχής (Χρηματοικονομικών Κυρώσεων) και μάλιστα σε θέση απλού υπαλλήλου, και καταγγέλλει ότι:
«Προκαλεί ωστόσο κατάπληξη το γεγονός ότι όχι μόνο με απομακρύνατε αιφνιδιαστικά από το Τμήμα Ερευνών τοποθετώντας με σε τελείως αναντίστοιχη θέση, αλλά τούτο λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που χειρίζομαι εξαιρετικά ευαίσθητες υποθέσεις (υπόθεση ELFE-Λαυρεντιάδη, υπόθεση πορίσματος Τραπέζης της Ελλάδος για χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, αγοραπωλησίες ακινήτων και εισροή χρημάτων από την αλλοδαπή κ.α.) επί των οποίων τα πορίσματα της έρευνάς μου σας εισηγήθηκα».
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” γίνεται λόγος για μεγάλα χρηματικά ποσά «άγνωστης αιτιολογίας» που εντοπίστηκαν σε λογαριασμούς του  Μανώλη Πετσίτη.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα χρήματα προέρχονται από κυπριακές εταιρείες, δεν αποδεικνύεται ωστόσο παροχή υπηρεσιών του «Μανόλο του Παππά» προς τις εταιρείες- τροφοδότες των λογαριασμών.για την εντυπωσιακή του άνοδο, όταν με διαβατήριο ότι ήταν συμμαθητής και “άνθρωπος” του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, έφτασε από σερβιτόρος, μέσα σε δύο χρόνια, να αποκτά εισοδήματα 200.000 ευρώ, προσπάθησε να μείνει “κάτω από τα ραντάρ”, “μεταναστεύοντας” στην Κύπρο. Η νέα του ζωή εκεί έχει όλα τα στοιχεία της πολυτέλειας και της χλιδής, στην οποία συνήθισε να ζει τα τελευταία χρόνια το παιδί από την Καισαριανή. Οι δρόμοι του, όμως, συναντώνται και πάλι με έναν «φίλο απ’ τα παλιά», τον Κύπριο δικηγόρο- ειδικό στις off shore, τον Α.Αρτεμίου, συνοδοιπόρο του Νίκου Παππά στο μυστηριώδες ταξίδι του στη Βενεζουέλα.
 
 

Facebook Comments