Ζαΐρη – Κιτσάκος στη Βουλή για Πετσίτη: Η Τασία έκανε την έκπληξη αλλά και τη… δασκάλα

16 mins read
blank

Με τη φράση «είτε είναι σκάνδαλο είτε συμψηφισμός σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν όλα και εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαϊρη» η πρόεδρος της επιτροπής θεσμών Τασία Χριστοδουλοπούλου έκανε δεκτό το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για την κλήση στην επιτροπή της Βουλής της επικεφαλής της επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Εκτός όμως από την κ. Ζαϊρη συναίνεσε στο να έρθει στην επιτροπή και ο υπάλληλος που φέρεται να εχει παραιτηθεί λόγω υποβιβασμού του και ο όποιος ασχολείτο με την συγκεκριμένη υπόθεση αλλά και ο Πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ κ.Κιτσακος.

Η Νέα Δημοκρατία είχε ζητήσει την κ. Ζαϊρη στην επιτροπή, προκειμένου να απαντήσεις στις ερωτήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης γύρω από την υπόθεση Πετσίτη. Η κ. Χριστοδουλόπουλου δικαιολόγησε την απόφαση της με βάση το νοσηρό, οπως είπε, κλίμα που διαμορφώνεται ενόψει προεκλογικής περιόδου.

«Επειδή είναι προεκλογική περίοδος και υπάρχει μια απίστευτη νοσηρότητα στην πολιτική ζωή και επειδή δεν μπορεί να λέγονται αυτά τα πράγματα χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις γιατί αρρωσταίνουν τις συνειδήσεις των ανθρώπων που τα ακούνε και επειδή είτε είναι σκάνδαλο είτε συμψηφισμός σκανδάλων πρέπει με απόλυτη διαφάνεια να διερευνηθούν όλα εγώ συναινώ στο να έρθει η κ. Ζαϊρη όπως και να έρθει και ο υπάλληλος που παραιτήθηκε και έφυγε από την υπηρεσία.»

Η Τασία Χριστοδουλοπουλου, όμως, πριν ακούσει Ζαίρη και Κιτσάκο, ανέλαβε και το ρόλο της δασκάλας που διδάσκει τι σημαίνει… fake news, προεξοφλώντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα Πετσίτη, στη γραμμή Τζανακόπουλου.

Η πρόεδρος της επιτροπής θεσμών ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε όλα τα δημοσιεύματα γύρω από την υπόθεση fake news και αναρωτήθηκε: «Θα λειτουργούμε ως επιτροπή με βάση τα δημοσιεύματα; Αυτή τη στιγμή όλη η ανθρωπότητα ασχολείται με τα fake news που προσβάλλουν την δημοκρατία, τα δικαιώματα και το δίκιο. Εμείς νομιμοποιούμαστε να θεωρούμε δεδομένα τα δημοσιεύματα του τύπου και να δρομολογούμε πολιτικές πρωτοβουλίες;».

Στη λογική αυτή ανέφερε ότι μετά την εξέταση της υπόθεσης Πετσίτη θα πρέπει να κληθεί και το Εθνικό συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασής για να συνταχθεί ειδική έκθεση για τα fake news. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα δεν μπορεί να λειτουργεί το κράτος, η δικαιοσύνη, οι αρχές οι ελεγκτικοί μηχανισμοί με βάση τα δημοσιεύματα του τύπου τα οποία αποδεικνύεται κάθε φορά ότι είναι παντελώς κατασκευασμένα».

Facebook Comments