Η επίθεση Τσίπρα στα γκάλοπ δείχνει την ήττα που έρχεται

14 mins read
blank

Η πρώτη εκλογική διαδικασία μετά από 3,5 χρόνια πλησιάζει με το ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται σε πανικό. Κι ο πανικός προέρχεται από όλες τις προβλέψεις που μόνο υπέρ του δεν είναι. Η ήττα της κυβέρνησης αποτυπώνεται ξεκάθαρα στα γκάλοπ με τον πρωθυπουργό να εκκινεί επίθεση πανταχόθεν.

Παρά την φημολογία περί εθνικών εκλογών το Μάιο, φαίνεται πλέον να έχουν “κλειδώσει” για τον Οκτώβριο. Ωστόσο, οι ευρωεκλογές και οι αυτοδιοικητικές εκλογές την 26η Μαΐου είναι δεδομένες με τις δημοσκοπήσεις να προεξοφλούν την εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι όσο περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη μεγάλη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο επιθετικός γίνεται ο πρωθυπουργός.

Ακόμη και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας μίλησε για κατασκευασμένες δημοσκοπήσεις και για απάτη του Μητσοτάκη: «Η κάλπη των ευρωπαϊκών εκλογών θα είναι αυτή που θα αποκαλύψει τη μεγάλη απάτη του κ. Μητσοτάκη και των επικοινωνιολόγων του». «Θα πιουν σιγά σιγά το πικρό ποτήρι. Πρώτα με τις ευρωεκλογές και μετά τον Οκτώβρη με τις εθνικές εκλογές», είπε σε υψηλούς τόνους.

Ο πανικός που προκαλούν οι δημοσκοπήσεις στον Αλέξη Τσίπρα δεν φαίνεται μόνο στην επίθεση που κάνει αλλά και στα προεκλογικά δώρα που μοιράζει. Κάτι το οποίο δεν άφησε ασχολίαστο ο ξένος Τύπος, με το Spiegel να γράφει χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον διαφόρων προκλήσεων. Η μεγαλύτερη ανησυχία των παρατηρητών είναι ότι ο πρωθυπουργός ενεργεί μόνο με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές που αναμένονται φέτος. Διότι στις δημοσκοπήσεις ο Αλ. Τσίπρας δεν τα πάει καλά. Η τετραετής θητεία του λήγει τον Οκτώβριο. Αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. Ο ίδιος ο Τσίπρας ισχυρίζεται ότι θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο. Το πρόβλημα για την ελληνική οικονομία: όσο διαρκεί η προεκλογική εκστρατεία, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος η κυβέρνηση να καθυστερήσει τις μεταρρυθμίσεις και να ξεκινήσει να μοιράζει προεκλογικά δώρα σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα».

Πάντως όσο κι αν προσπαθούν οι κυβερνητικοί να πείσουν ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αναντίστοιχες και ψευδείς, τόσο δεν πείθουν οι δήθεν δικές του μυστικές δημοσκοπήσεις που αποτυπώνουν τη μικρή ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments