Γεωργιάδης: «Τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα στο άνοιγμα»- Προς άνοιγμα το Σαββατοκύριακο

15 mins read
blank

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα, αναφορικά με το πώς θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις μετά το lockdown λόγω της Covid-19.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ 100,3», το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος που χάνεται από τις επιχειρήσεις όμως δεν αναπληρώνεται. 

Και συμπλήρωσε ότι « Θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη λιανική πώληση», σημειώνοντας ότι τα επόμενα βήματα για το άνοιγμα της αγοράς θα γίνουν όταν τα εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι.

Ανοικτά τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεκαθάρισε ότι «Αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ, είναι προαιρετικό για όποιο θέλει να ανοίξει».

«Το να λες δημόσια ότι αποκλείεις κάποια εξέλιξη δεν γίνεται, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις “όλα στον αέρα”, δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν από το εμβόλιο», τόνισε επιπρόσθετα ο υπουργός αναφορικά με το αν εκτιμά πως υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτου lockdown.

«Το “κύμα” είμαστε εμείς. Όσο δεν μειώνεται η κινητικότητα, τόσο θα εξαπλώνεται ο ιός», συνέχισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό. «Αδημονώ για το εμβόλιο, μακάρι να με καλέσουν από τους πρώτους να το κάνω», ανέφερε επίσης ο κ. Γεωργιάδης όταν ρωτήθηκε για το ποια είναι η θέση του αναφορικά με την ασφάλεια του εμβολίου κορωνοϊού και τις φωνές που διατυπώνουν αντίλογο.

ΕΕΑ: Προς άνοιγμα των κομμωτηρίων το Σαββατοκύριακο

Τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια, σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

To EEA τονίζει σε ανακοίνωση του ότι αυτό έγινε γνωστό κατόπιν επικοινωνίας που είχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Βάσει πληροφοριών που επικαλείται το ΕΕΑ, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πώς θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ανακοινωθούν αύριο Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, σημειώνει το ΕΕΑ.

Facebook Comments