Εκκλησίες ανοιχτές μόνο ανήμερα Χριστούγεννα και Φώτα- Ανοίγουν κομμωτήρια και βιβλιοπωλεία

18 mins read
blank

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσαν τα μέτρα που θα εφαρμοστούν κατά την περίοδο των εορτών.

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε ότι κατά την περίοδο των εορτών, και συγκεκριμένα ανήμερα των εορτών των Χριστουγέννων και των Φώτων, θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες.

Παράλληλα, ανοίγουν τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία.

Ειδικότερα: 

-Από 14/12 ανοιχτά τα κομμωτήρια από τις 07:00 το πρωί με 21.00

-Από 14/12 ανοίγουν τα βιβλιοπωλεία με περιοριστικούς όρους

-Άνοιγμα των εκκλησιών ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων – Την ευθύνη τήρηση των μέτρων θα έχουν οι μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί από τις 13/12 έως τις 7/1

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

 

Αναλυτικά, τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση

Πρώτον: Από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτραπεί η μετάβαση του πελάτη στα καταστήματα για την παραλαβή της παραγγελίας τους (click-away).

Δεύτερον: Το άνοιγμα των κομμωτηρίων, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Σημειώνεται ότι η λειτουργία τους θα γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού, ώστε να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού, αλλά και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Τρίτον: Το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων, από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, επίσης με δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου, και με ανώτατο όριο 4 πελάτες σε καταστήματα έως 100 τ.μ. ή 1 πελάτης ανά 15 τ.μ. για καταστήματα άνω των 100 τ.μ.  

Τέταρτον: Το άνοιγμα των εκκλησιών μας για τους πιστούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο. Τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και εννέα ατόμων (9) σε όλες τις εκκλησίες και έως εικοσιπέντε (25) ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας. Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Διευκρινίζεται επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Πέμπτον: Τη διατήρηση της απαγόρευσης μετακινήσεων κατά τις ώρες από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, καθώς και της αποστολής SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Διευκρινίζεται ότι για μετακινήσεις που σχετίζονται με το λιανεμπόριο, τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους,  θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Σημειώνεται ακόμη ότι η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα και εισέρχονται στη χώρα από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021 περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες.

Facebook Comments