Διπλό αδιέξοδο για Τσίπρα: Μετά τη διεύρυνση που απέτυχε, ήρθε και η… συρρίκνωση στα γκάλοπ

8 mins read
blank

Μπροστά σε στρατηγικό αδιέξοδο βρίσκεται ο πρωθυπουργός καθώς η πολυαναμενόμενη γέφυρα με την κεντροαριστερά κατέληξε σε… μάζωξη προσώπων που δεν έχουν ερείσματα ούτε στο χώρο αλλά ούτε στην κοινωνία.

Η έλλειψη προσανατολισμού ενόψει των ευρωεκλογών και η απουσία σοβαρού εκλογικού διακυβεύματος φάνηκε στην προχθεσινή συγκέντρωση στο Γαλάτσι. Η προοδευτική συνεργασία εξαντλήθηκε σε ομιλίες συμπαράστασης από τον Στέφανο Τζουμάκα, τον Νίκο Μπίστη, τον Γιάννη Ραγκούση και την κυρία Ρεπούση.

Κι ο Αλέξης Τσίπρας, κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν τη Νέα Δημοκρατία για να μην αναλάβει τα ηνία της Κομισιόν ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μ. Βέμπερ. Το διακύβευμα δε φαίνεται ισχυρό αν κρίνουμε από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το προβάδισμα της ΝΔ εκτινάσσεται σε διψήφια ποσοστά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές καθώς ο κ. Μητσοτάκης θέλει να μετατρέψει την κάλπη σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης.

Οι σφοδρές αντιδράσεις απ΄το ΚΙΝΑΛ αλλά και η έλλειψη ειδικού πολιτικού βάρους από τα στελέχη που θέλουν να σηματοδοτήσουν το “νέο” δημιουργούν το τέλειο αδιέξοδο για τον πρωθυπουργό. Θέλει να εξαντλήσει τη θητεία του αλλά βλέπει ότι απειλείται με συντριβή στις ευρωεκλογές κάτι που δε θα μπορεί να διαχειριστεί την επομένη της κάλπης.

 

Facebook Comments