Διέγραψαν χιλιάδες αιτήσεις συντάξεων από το ηλεκτρονικό μητρώο

9 mins read
blank

Σε μία βαρύτατη καταγγελία για την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι με παρεμβάσεις στο ηλεκτρονικό πρωτόκολλο διεγράφησαν χιλιάδες αιτήσεις συντάξεων με σκοπό να φανεί ότι υπήρξε μείωση του αποθέματος των εκκρεμών υποθέσεων συνταξιοδότησης, προχώρησε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή Brainstorming του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 με τους Σταμάτη Ζαχαρό και Γιώργο Πιέρρο, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι την περίοδο 2017 και 2018 χάθηκαν μετά από περίεργες και παράνομες «παρεμβάσεις» στους ηλεκτρονικούς κωδικούς του υπουργείου χιλιάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, οι οποίες δεν φαίνονται πλέον στο μητρώο του υπουργείου.

Ο βουλευτής της ΝΔ κάλεσε μάλιστα δικαστικούς λειτουργούς να παρέμβουν και να ερευνήσουν την καταγγελία του καθώς όπως είπε «κάποιοι αυθαίρετα και παράνομα χρησιμοποίησαν κωδικούς υπαλλήλους αλλά το ηλεκτρονικό τους αποτύπωμα παραμένει και μπορεί να εντοπισθεί».

Αυτό έγινε, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση προκειμένου να φανεί ότι έχουν μειωθεί οι εκκρεμείς υποθέσεις αλλά με αυτή την παράτυπη παρέμβαση χιλιάδες συνταξιούχοι που κατέθεσαν τα χαρτιά τους προκειμένου να λάβουν τη σύνταξη που δικαιούνται, είτε χάνουν τη σειρά τους, είτε οι υπάλληλοι που έχουν την ευθύνη της έγκρισης τους θα πρέπει να αναζητήσουν τους φακέλους χειρόγραφα και όχι μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος.

Facebook Comments