Αιφνίδιο τέλος στην Προανακριτική- Αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος

20 mins read
blank

Τίτλοι τέλους πέφτουν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καθώς ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αιφνιδίασε σήμερα τα μέλη της και, δια  του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την προανακριτική και ότι δεν προτίθεται να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της επιτροπής.

Μέχρι και σήμερα το μεσημέρι ο κ. Παπαγγελόπουλος επί της ουσίας  κατέθετε μόνος του τις δικές του απόψεις, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά με όλα τα μέλη της επιτροπής. Στην συμφωνία που είχε γίνει, επρόκειτο από σήμερα  το μεσημέρι μετά τη μια και μέχρι και αύριο το βράδυ να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της.

Όμως, ο κ. Παπαγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται να παραστεί σε αυτή τη διαδικασία επειδή δεν κλήθηκαν οι μάρτυρες που είχε ζητήσει και επειδή η επιτροπή δεν δέχτηκε την κατά αντιπαράσταση εξέταση του με τον Αντώνη Σαμαρά.

Μάλιστα ο κ. Τσοβόλας  ανέφερε ότι είναι παράνομη και άδικη η διαδικασία και ότι αποχωρούν αυτός και ο πελάτης του σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς έχουν παραβιαστεί τα στοιχειώδη δικαιώματα του κατηγορουμένου.

Στην αποχώρηση Παπαγγελοπούλου αντέδρασε μέσω κύκλων η οποία συνδέει την αποχώρηση με τις αποκαλύψεις γύρω από την συνομιλία Παπά Μιωνή λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει να θυσιάσει τον Ρασπούτιν

“Ο κ Παπαγγελόπουλος πηρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κ. Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες τίποτα για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ακόμα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε.”

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης ολοκληρώνονται οι εργασίες της προανακριτικής αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας και οι επόμενες 15 μέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής. Στη συνέχεια αυτό θα κατατεθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Ιούλιο θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

Είναι εντελώς ξεχωριστή η λειτουργία και ο ρόλος μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής ή του κοινοβουλίου γενικότερα σε σχέση με αυτό της κεντρικής κυβερνητικής σκηνής και αρμοδιότητας. Και αυτό πρέπει κάποτε να το καταλάβουμε και να κάνουμε το επόμενο βήμα με την πεποίθηση και την αντίληψη ότι αυτές οι πρακτικές που στο παρελθόν λειτουργούσαν με αυτό τον τρόπο δεν έχουν καμία θέση και κανένα λόγο σε αυτό το γενναίο βήμα που επιχειρούμε στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Facebook Comments