4 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, 18 υπουργοί από το παλαιό ΠΑΣΟΚ

15 mins read
blank

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με σύνθημα το “πρώτη φορά αριστερά”. Αυτοπροσδιορίστηκε ως το “νέο”, το “νέο” που πολεμάει το “παλιό”, ως αυτό που θα φέρει την ανανέωση. Αυτό ήταν το κύριο αφήγημά του. Ένα αριστερό κόμμα με έναν πρόεδρο που δεν είχε συμπληρώσει ούτε καν τα σαράντα και έκανε αγώνα έναντι του μνημονίου.
Αυτό το άφηγημα έχει καταρρεύσει πλέον. Η υπουργοποίηση Μωραίτη – Τολκα αποτελεί την τελευταία πράξη του δράματος που έχει πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα και κομπάρσους τα στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ που βρίσκουν καταφύγιο – και υπουργικές καρέκλες – στον ΣΥΡΙΖΑ. Πριν τον Μωραΐτη και τον Τόλκα έχουν προηγηθεί άλλοι… Πολλοί άλλοι για την ακρίβεια.
Η Μυρσίνη Ζορμπά που από μέλος του Ευρωκοινοβουλίου με το ΠΑΣΟΚ έγινε υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άλλοτε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου Νίκος Κοτζιάς που έγινε ο μέχρι πριν λίγους μήνες υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Νίκος Τόσκας που από διευθυντής γραφείου του Πάνου Μπεγλίτη έγινε υπουργός Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έγινε υπουργός Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μάρκος Μπόλαρης που από υπουργός Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ έγινε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που από υπουργός Υγείας του ΠΑΣΟΚ έγινε υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η Θεοδώρα Τζάκρη από uπουργός Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ έγινε υφυπουργός Βιομηχανίας του ΣΥΡΙΖ. Ο Δημήτρης Μάρδας από Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ σε υφυπουργό Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θόδωρος Παραστατίδης από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έγινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έγινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Η Άννα Βαγενά από βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έγινε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Χρήστος Σπίρτζης από τη γραμματεία οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ έγινε υπουργός Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Άγγελος Τόλκας από υφυπουργός Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έγινε υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θάνος Μωραΐτης από υφυπουργός Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ έγινε υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Aντώνης Κοτσακάς από γραμματέας του Τομέα Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ, βουλευτής Χίου, υφυπουργός Εργασίας και υπουργός Αιγαίου του ΠΑΣΟΚ έγινε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments