Το Eurogroup «πάγωσε» την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ για την Ελλάδα

9 mins read
blank

Στην απόφαση για «πάγωμα» της εκταμίευσης της δόσης του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την Ελλάδα προχώρησε στη σημερινή συνεδρίασή του το Eurogroup, καθώς η χώρα μας δεν έχει ολοκληρώσει όλες τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

Όπως μεταδίδει το Reuters, βασική αιτία της απόφασης αυτής αποτελεί ο νέος νόμος για τα κόκκινα δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας που αναμένεται να αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, αλλά και μια σειρά μεταμνημονιακών δεσμεύσεων που δεν έχουν υλοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. 

Το θέμα αναμένεται να μετατεθεί για το eurogroup του Απριλίου προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά τον επονομαζόμενο νέο νόμο Κατσέλη όσο και στις υπόλοιπες δεσμεύσεις της κυβέρνησης. Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εμφανίστηκαν να μην πιέζονται ιδιαίτερα δεδομένου ότι η Ελλάδα διαθέτει το λεγόμενο «μαξιλάρι» των 27 δισ. ευρώ και ως εκ τούτου δεν αντιμετωπίζει κάποιο άμεσο ταμειακό πρόβλημα.

Εν τούτοις το μήνυμα προς τις αγορές δύναται να χαρακτηριστεί και ως αρνητικό και αυτό παρά την προσπάθεια που αναμένεται να γίνει μετά το πέρας του eurogroup με θετικές δηλώσεις για την Ελλάδα. Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι όπως ανέφερε σήμερα και ο Γερμανικός Τύπος υπάρχει ανησυχία στους θεσμούς για την κατάσταση στη χώρα και τη συμπεριφορά της κυβέρνησης λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου στην οποία βρίσκεται 

Facebook Comments