Τι συζήτησαν Τσίπρας – Μοσκοβισί στη σημερινή τους συνάντηση

8 mins read
blank

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έπειτα από τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι ο κ. Μοσκοβισί επισκέπτεται την Ελλάδα σε μια πολύ ενδιαφέρουσα στιγμή για την ελληνική οικονομία, καθώς οι τιμές των ελληνικών ομολόγων βρίσκονται στα καλά επίπεδα του 2002 και 2003.

«Συνεπώς είναι ένα πολύ σημαντικό σήμα ότι η Ελλάδα είναι σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύω ότι μετά τις συζητήσεις μας θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα στο επικείμενο Eurogroup», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την ολοκλήρωση των επόμενων βημάτων και εξήρε τις αποδόσεις της κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομία.

Οι δύο πολιτικοί συζητήσαν επίσης τις εκκρεμότητες ως την εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ, δηλαδή την εκποίηση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ακόμη, τόνισαν ότι είναι ανάγκη να σταλεί ισχυρό σήμα στις αγορές για την αξιοπιστία της Ελλάδας προς τους επενδυτές, οι οποίοι πρέπει να εμπιστευτούν το περιβάλλον ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Facebook Comments