Σηκώνουμε μανίκια και… εμβολιαζόμαστε!

21 mins read
blank

Εμβολιαζόμαστε! Ένα μήνυμα που δίνει ανάσα σε όλους τους νέους που θέλουν να επιστρέψουν σε μία κανονικότητα, να δημιουργήσουν, να εκφραστούν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους, την καθημερινότητά τους, να δουν τη ζωή τους να συνεχίζεται με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν και απολαμβάνουν.

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού έδωσε ελπίδα σε κάθε νέα και νέο που επιθυμεί να «ανοίξουμε επιτέλους». Η ανακοίνωση ότι από την Μεγάλη Εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τους 30άρηδες και τους 40άρηδες δημιούργησε αδιαμφισβήτητα κλίμα αισιοδοξίας.

Με τις παραπάνω ηλικιακές ομάδες η επιχείρηση «Ελευθερία» παίρνει πραγματικά σάρκα και οστά. Τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα; Ότι θα μπορέσουν όλοι οι εμβολιασμένοι να συνεχίσουν τη ζωή τους άφοβα χωρίς να παίζουν κορώνα-γράμματα ότι μέσα στις καθημερινές ανακοινώσεις κρουσμάτων θα δουν και τον εαυτό τους, πάντοτε βέβαια με την απαραίτητη προσοχή και επαγρύπνηση που οφείλουμε όλοι να έχουμε μέχρι το πέρας αυτής της περιπέτειας. Δεν είναι βιαστικό να πούμε ότι η όρεξη έχει ανοίξει και στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Είναι ενθαρρυντικό να βλέπεις χιλιάδες νέους να ανυπομονούν να κάνουν το εμβόλιο που θα τους οδηγήσει στην πολυπόθητη ανοσία. Οι ίδιοι κατανοούν ότι αυτό είναι το διαβατήριο προς την κανονικότητα και τη συνέχιση της ζωής τους με τους προ-κορωνοϊού ρυθμούς.

Το γεγονός ότι οι νέοι δίνουν το μήνυμα και το θετικό παράδειγμα προς τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες αποτελεί από μόνο του ένα ενθαρρυντικό στοιχείο ότι η νέα γενιά επιθυμεί να δει την αλλαγή, κουλτούρας, νοοτροπίας και των κακώς κειμένων που συχνά πυκνά παρατηρούμε στην ελληνική κοινωνία. Όσο για αυτούς που συμμετέχουν στα γνωστά σε όλους μας κορωνοπάρτι, αποτελούν μία θλιβερή μειονότητα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο της νέας γενιάς στη χώρα μας. Όλοι έχουμε κουραστεί, η ίδια η κούραση όμως δεν είναι δικαιολογία για τις εικόνες που είδαμε την περασμένη εβδομάδα. Όχι δεν είναι υπερβολή να απαιτούμε να δείξουν υπευθυνότητα οι νέοι από τη στιγμή που γνωρίζουν ότι η ενέργειά τους αυτή είναι παράνομη και όχι δεν είναι θέμα ανυπακοής απέναντι στην κυβέρνηση αλλά ζήτημα κοινού συμφέροντος. Η εξίσωση είναι απλή: πολίτες που συνωστίζονται σε κορωνοπάρτι, πορείες και κάθε είδους συγκεντρώσεις και ανεμβολίαστες ηλικιακές ομάδες των 60+, ακόμα και νεότερες μας δίνουν ένα θλιβερό αποτέλεσμα, αυτό της αύξησης κρουσμάτων, πρόσθετης πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και επιβράδυνση της διαδικασίας εξόδου από την πανδημία. Το βασικότερο διακύβευμα βέβαια είναι η ίδια μας η ζωή. Είμαστε όλοι μέρος αυτής της αλυσίδας! Όσο πιο γρήγορα το κατανοήσουμε τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε να νιώσουμε την ελευθερία που όλοι επιθυμούμε και σίγουρα αυτό που δεν επιθυμεί κανείς είναι να ρισκάρει.

Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα μπορέσουν να ζήσουν ξανά, να ανοίξουν ολοκληρωτικά για τους πολίτες της. Θα αφήσουμε αυτή την ευκαιρία να περάσει έτσι; Σηκώνουμε μανίκια και εμβολιαζόμαστε λοιπόν!

*O Δημήτρης Ράπτης είναι Αν. Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΟΝΝΕΔ

Facebook Comments