'Εκρυθμη η κατάσταση στα Τίρανα-Χιλιάδες πολίτες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κυβερνητικό κτίριο

10 mins read
blank

“Συναγερμός”  στην πρωτεύουσα της Αλβανίας καθώς  χιλιάδες πολίτες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κυβερνητικό κτίριο, με αίτημα για πρόωρες εκλογές.
Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Ράμα. Το Reuters αναφέρει πως οι διαδηλωτές προσπάθησαν να σπάσουν την πόρτα του κτιρίου που στεγάζει το γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με την ανταπόκριση του καναλιού, αστυνομικοί προσπαθούν με ρίψη χημικών να απομακρύνουν το πλήθος, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν εκτοξεύσει και βόμβες μολότοφ και κάποιοι άλλοι με μεταλλικές ράβδους προσπαθούν να σπάσουν τις πόρτες. Οι διαδηλωτές φωνάζουν «Ράμα, φύγε!».
Οι tiranatimes αναφέρουν ότι καμιά δέκα διαδηλωτές εισήλθαν στο κτίριο και ανέβηκαν στον πρώτο όροφο.
Όπως μεταδίδουν αλβανικά ΜΜΕ, πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, ενώ δεκάδες άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τη βροχή των δακρυγόνων, λόγω των οποίων αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την περιοχή έξω από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στο κέντρο των Τιράνων απαντώντας σε έκκληση της αντιπολίτευσης που ζητεί την αποχώρηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 και κατηγορείται για «διαφθορά».
Σύμφωνα με το αλβανικό δημοκρατικό κόμμα, 100 χιλιάδες διαδηλωτές διαδηλώνουν στην πρωτεύουσα, ενώ ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Ράμα.

Facebook Comments