Ο Ιερώνυμος έστρωσε το χαλί στον Κυριάκο

8 mins read
blank

Χθες έγραφα ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε πάρει τις αποφάσεις του για αναστολή των λειτουργιών σε όλες τις εκκλησίες της χώρας.

Για να είμαι ειλικρινής, λογάριαζα χωρίς δύο παράγοντες: τον βαθμό οπισθοδρομικότητας ορισμένων ιεραρχών εντός της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και την αδυναμία του Αρχιεπισκόπου να επιβάλλει τη θέση του.

Εν τέλει, η ΔΙΣ κατάφερε χθες να τα κάνει μούσκεμα. Πήρε μια σοβαρή απόφαση, πράγματι, καλώντας τους πιστούς να μην πηγαίνουν στις εκκλησίες και αναστέλλοντας τα περισσότερα θεία μυστήρια, αλλά άφησε τη θεία λειτουργία από τις 7 ως τις 8 το πρωί της Κυριακής. Γιατί τότε ο ιός δεν κολλάει, αλλά προφανώς κολλάει μετά τις 8.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περίμεναν την απόφαση της ΔΙΣ. Περίμεναν να περάσει η γραμμή του κ. Ιερώνυμου. Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε, ο κύβος είχε ριφθεί πριν καν ξεκινήσει η συνεδρίαση της ΔΙΣ: οι λειτουργίες, όλες οι λειτουργίες, όλων των δογμάτων, θα αναστέλλοντας, κατ’ αρχάς ως το τέλος του μήνα. Αυτό που κατάφερε η Ιερά Σύνοδος ήταν να παρουσιάσει την απόφαση της κυβέρνησης περίπου ως…Μάννα εξ ουρανού, μετά από μια ακόμα απόφαση ανορθολογισμού.

Την ίδια ώρα, όλες οι άλλες Εκκλησίες απανταχού, παίρνουν απόφαση για προσωρινό «λουκέτο» στους χώρους προσευχής. Μόνο εδώ ψάχναμε «παραθυράκια»…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments