Χαρδαλιάς: «Την Παρασκευή το πλαίσιο στοχευμένων μέτρων»- Τα 4 επίπεδα ετοιμότητας

13 mins read
blank

Την εφαρμογή του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας ανακοίνωσε στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μεταξύ άλλων προειδοποίησε ότι: «Πρέπει να παραμείνουμε σε εγρήγορση, τα καταφέρνουμε καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά αυτό μπορεί εύκολα να ανατραπεί».

«Αξιοποιώντας την πείρα της πρώτης φάσης της πανδημίας, η κυβέρνηση θα ενεργοποιήσει τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα. Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά δεκαπέντε μέρες» επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα πλαίσιο στοχευμένων μέτρων και κανόνων, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή… Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Το πλαίσιο των επιπέδων μέτρων και κανόνων θα βασίζεται σε συγκεκριμένους δείκτες. Το πρώτο επίπεδο θα είναι αυτό της ετοιμότητας, το δεύτερο της επιτήρησης, το τρίτο της αυξημένης επιτήρησης και το τελευταίο επίπεδο του αυξημένου κινδύνου. 

«Δεν πρέπει να υποκύψουμε στην κούραση… Πρέπει να τηρούμε την εφαρμογή των μέτρων» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Νίκος Χαρδαλιάς στους Έλληνες πολίτες.

Ταυτόχρονα, ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα, 6 Οκτωβρίου, έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά. Σημείωσε πως η συντριπτική πλειονότητα των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Σημείωσε μάλιστα πως τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά του ιού εντός των σχολικών μονάδων, και ως εκ τούτου τα σχολεία θεωρούνται ασφαλή.

Facebook Comments