Το πρώτο «καμπανάκι»: 50 κρούσματα, τα 27 εισαγόμενα – Πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα

16 mins read
blank

Σήμερα ανακοινώθηκαν 50 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3672, εκ των οποίων το 54.6% άνδρες αφορά άνδρες. Σύμφωνα με πληροφορίες 3 ακόμη εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.

κορονοϊός

919 (25.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1948 (53.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

– είκοσι τέσσερα (24) κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
– τρία (3) εισαγόμενα κρούσματα, τα οποία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
– δύο (2) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής,
– επτά (7) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής,
– έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης,
– έξι (6) κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης,
– ένα (1) κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 122 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πέτσας για κορωνοϊό: «Μόλις 100 κρούσματα από τουρίστες σε 7 μέρες»

Νωρίτερα κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών επεσήμανε ότι μπορεί να υπάρχουν εισαγόμενα κρούσματα αλλά η κατάσταση είναι ήπια και ελεγχόμενη.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι έχουν διενεργηθεί 31.169 τεστ σε πύλες εισόδου την περίοδο 1-6 Ιουλίου, εντοπίστηκαν 100 θετικά κρούσματα, δηλαδή μόλις το 0,3% των εισερχομένων στη χώρα. Σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στα χερσαία σύνορα, λόγω της έξαρσης που παρατηρείται σε βαλκανικές χώρες.

Οι ελληνικές αρχές δίνουν έμφαση στην πύλη εισόδου του Προμαχώνα και είναι έτοιμες να αναπροσαρμόσουν τις αποφάσεις του είτε αποκλείοντας επισκέπτες από περιοχές βεβαρυμένες επιδημιολογικά, είτε επιτρέποντας τις πτήσεις από άλλες χώρες, υπογράμμισε.

«Παρακολουθούμε, αναλύουμε και αναπροσαρμόζουμε την στρατηγική μας» διαβεβαίωσε και συμπλήρωσε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι στο εσωτερικό της χώρας καθώς ο «ιός είναι εδώ και τρέφεται από τη χαλάρωσή μας».

Facebook Comments