Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

16 mins read
blank

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της ΔΕΘ, στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη,ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του «Thessaloniki HELEXPO Forum» θα ανακοινώσει μέτρα ενίσχυσης για τους πολίτες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού.

Εκεί ο πρωθυπουργός θα περιγράψει το οικονομικό πρόγραμμα, όπως δήλωσε το Σάββατο, 22 Αυγούστου στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για να στηριχτούν οι εργαζόμενοι, εκτός από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που λαμβάνουν.

Εισφορά αλληλεγγύης, ΕΝΦΙΑ και φόρος επιτηδεύματος

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. «Όταν παίρνουμε μέτρα για να προστατέψουμε την υγεία, παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε και την οικονομία, δεν θα αφήσουμε κανέναν πίσω», σημείωσε. Ο Στέλιος Πέτσας εξήγησε ότι ανάμεσα στα μέτρα που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση του ΕΝΦΙΑ, ενώ ο φόρος επιτηδεύματος είναι κάτι που έχει πει η κυβέρνηση ότι θα καταργηθεί μέσα στην τετραετία.

Αναδρομικά και επιστρεπτέα προκαταβολή

Όσον αφορά στα αναδρομικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως το πότε θα δοθούν αποτελεί συνάρτηση πολλών παραγόντων, εκτιμώντας ειδικότερα πως οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Υπογράμμισε επίσης ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί με πιο χαλαρά κριτήρια για να τονωθεί η ρευστότητα.

Κληθείς να αξιολογήσει την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τα μέτρα προστασίας που έχουν παρθεί,  τόνισε ότι «έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε νοικοκυριά και εκπαιδευτικούς με δωρεάν μάσκες». «Εφόσον οι ειδικοί προτείνουν χρήση μάσκας εμείς το ακολουθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας: «Η μάσκα αποτελεί το πιο χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε την διασπορά»

Σχετικά με το εμβόλιο ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι θα υπάρχει ένας ικανός αριθμός εμβολίων για την χώρα μας και πρώτα θα εμβολιαστούν οι πιο ευάλωτοι «Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες κατά τον εμβόλιο και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός» διευκρίνισε. «Κινηθήκαμε πολύ γρήγορα είμαστε αισιόδοξοι πως το εμβόλιο μάλλον θα διατεθεί, μέχρι τότε όλοι πρέπει να τηρούν τα μετρά» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Facebook Comments